Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Svenska kyrkan i Umeå vill ge människor ekonomisk vägledning

Svenska kyrkan i Umeå startar under hösten en kurs i ekonomi som riktar sig främst till människor med låg inkomst. Syftet är att öka kunskapen om skötsel av vardagsekonomi i en ekonomiskt tuff tid.

– Vi vill att människors egna resurser ska tas tillvara, säger Maria Westerlund, som är diakon i Svenska kyrkan i Umeå, till Ekot.

Nyheter · Publicerad 18:00, 30 okt 2022

Svenska kyrkans pastorat i Umeå har observerat ett växande behov av rådgivning och utbildning i vardagsekonomi i kölvattnet av höjda priser på exempelvis el och mat. Diakonicentralens ekonomiutbildning riktar sig i första hand till arbetslösa, sjukskrivna, studenter samt andra människor med låg inkomst, uppger Ekot.

”Jenny”, som egentligen heter något annat, är sjukskriven på grund av en nervskada och har fått ekonomisk rådgivning av Svenska kyrkan i Umeå.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10