HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Svensk missionsaktör snabbt på plats efter katastrofen

Den kristna hjälporganisationen Mercy Air var en av dem som var först på plats efter cyklonen Idais framfart i sydöstra Afrika. Med sina helikoptrar har de räddat många människor som klättrat upp i träd. – Det är en enorm katastrof, säger organisationens Sverigeordförande.

Nyheter · Publicerad 20:00, 24 mar 2019

Hangaren där organisationen Mercy Air hade en av sina helikoptrar totalförstördes när cyklonen Idai drog in över Moçambique, Zimbabwe och Malawi. Dagen innan hade organisationens medarbetare fått för sig att flytta helikoptern, vilket gjorde att den klarade sig.

– Jag ser det som ett gudsingripande, säger Håkan Wistrand, Sverigeordförande för Mercy Air och tidigare Afrikamissionär till Världen idag.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...