Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt. Foto: Claudio Bresciani/TT

Svantesson ”utesluter inte” möte med matjättarna

I Norge minskade inflationen till 6,3 procent, vilket delvis förklaras av ett pågående ”priskrig på livsmedel”. Finansminister Elisabeth Svantesson (M) utesluter inte att kalla till sig de svenska matjättarna för diskussioner.

Nyheter · Publicerad 13:00, 11 mar 2023

– Jag utesluter inte det, men min absolut viktigaste prioritet just nu är att bekämpa inflationen och se till att vi har en finanspolitik som fortsätter att vara ansvarstagande så att priserna inte fortsätter att stiga, säger Svantesson.

Socialdemokraterna krävde i veckan att regeringen kallar till sig bankerna och livsmedelsjättarna för att ”ha en stenhård diskussion” med dem. Detta för att se till så att de inte tar ut extra marginaler i en svår tid för hushållen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10