På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Succé för Världen idags video med Christer Åberg

Världen idags videoreportage med författaren Christer Åberg har fått hela 111 000 visningar på Facebook på bara en månad.

– Det är fantastiskt roligt att det här videoklippet når så många människor, säger tidningens ansvarige utgivare Jonas Adolfsson.

Nyheter · Publicerad 21:00, 13 jan 2021

I videoklippet, som publicerades för en månad sedan, berättar den 56-årige kristne bloggaren och författaren Christer Åberg om sin svåra uppväxt, sitt möte med Jesus i 20-årsåldern och hur Jesus burit honom efter att hans fru och nyfödde son plötsligt dog för tolv år sedan.

Då det var först under 2020 som Världen idag började lägga ut videoklipp på sin Facebooksida, är videon med Christer Åberg ett av de första sju klippen. Medan de andra hittills har fått någonstans mellan 1 000 och 10 000 visningar är nu reportaget med Åberg i en klass för sig.

Världen idags tillförordnade chefredaktör och ansvarige utgivare, Jonas Adolfsson konstaterar att Åbergs berättelse har många bottnar och tror att den väcker stor empati.

– Den visar framför allt på Guds förmåga att upprätta en människa med de sämsta förutsättningarna, på hans trofasthet genom svåra tider och hur han kan rädda ur varje omständighet, säger Jonas Adolfsson om filmen som dessutom håller hög teknisk kvalitet.

Videoklippet är en del av Världen idags nya satsning på mer av rörlig bild, vilken enligt Adolfsson är en mycket medveten satsning.

– Vi ser det som ett viktigt komplement till våra skrivna reportage. Genom att göra film av intervjuerna ger vi ytterligare en dimension åt dessa starka berättelser och samtidigt når vi ännu fler människor med vår journalistik, förklarar han.

Världen idags videoklipp finns tillgängliga på samtliga av tidningens kanaler på nätet: hemsidan, Youtubekanalen, Facebooksidan och Instagramkontot.

– Att ha en stark närvaro i sociala medier är avgörande för att nå massorna, och för att lyckas tror vi att är de rörliga inslagen kommer att vara av stor betydelse i framtiden, säger Jonas Adolfsson.

Att ha en stark närvaro i sociala medier är avgörande för att nå massorna.

En stat får inte pressa sina medborgare till att ljuga

Ledare En lärare på Sol­viks­skolan i Järna blev nyligen uppsagd från sin tjänst på grund av sin vägran... tisdag 11/5 00:10

Nationalister band ris för egen rygg

Ledare Efter torsdagens val till provinsförsamlingen i Skottland står nu klart att Skotska... tisdag 11/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier