Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Succé för Världen idags video med Christer Åberg

Världen idags videoreportage med författaren Christer Åberg har fått hela 111 000 visningar på Facebook på bara en månad.

– Det är fantastiskt roligt att det här videoklippet når så många människor, säger tidningens ansvarige utgivare Jonas Adolfsson.

Nyheter · Publicerad 21:00, 13 jan 2021

I videoklippet, som publicerades för en månad sedan, berättar den 56-årige kristne bloggaren och författaren Christer Åberg om sin svåra uppväxt, sitt möte med Jesus i 20-årsåldern och hur Jesus burit honom efter att hans fru och nyfödde son plötsligt dog för tolv år sedan.

Då det var först under 2020 som Världen idag började lägga ut videoklipp på sin Facebooksida, är videon med Christer Åberg ett av de första sju klippen. Medan de andra hittills har fått någonstans mellan 1 000 och 10 000 visningar är nu reportaget med Åberg i en klass för sig.

Världen idags tillförordnade chefredaktör och ansvarige utgivare, Jonas Adolfsson konstaterar att Åbergs berättelse har många bottnar och tror att den väcker stor empati.

– Den visar framför allt på Guds förmåga att upprätta en människa med de sämsta förutsättningarna, på hans trofasthet genom svåra tider och hur han kan rädda ur varje omständighet, säger Jonas Adolfsson om filmen som dessutom håller hög teknisk kvalitet.

Videoklippet är en del av Världen idags nya satsning på mer av rörlig bild, vilken enligt Adolfsson är en mycket medveten satsning.

– Vi ser det som ett viktigt komplement till våra skrivna reportage. Genom att göra film av intervjuerna ger vi ytterligare en dimension åt dessa starka berättelser och samtidigt når vi ännu fler människor med vår journalistik, förklarar han.

Världen idags videoklipp finns tillgängliga på samtliga av tidningens kanaler på nätet: hemsidan, Youtubekanalen, Facebooksidan och Instagramkontot.

– Att ha en stark närvaro i sociala medier är avgörande för att nå massorna, och för att lyckas tror vi att är de rörliga inslagen kommer att vara av stor betydelse i framtiden, säger Jonas Adolfsson.

Att ha en stark närvaro i sociala medier är avgörande för att nå massorna.

Låt inte USA-politik söndra Andens enhet

Ledare Den senaste tidens händelser i USA har skapat nya konfliktlinjer inom kristenheten. Även här i... torsdag 21/1 00:00

Låt inget eller ingen hämma eller tysta ditt rop till Jesus.

Inför söndag Matt 8:5–13 Denna söndag har en stark rubrik: ”Jesus skapar tro.” Här inbjuds vi att ta del av ett... torsdag 21/1 00:10