Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Ström av ukrainska judar flyr till Israel

Tusentals judar i Ukraina flyr nu från kriget. Deras mål är att flytta till Israel. Sex stationer på olika platser vid gränsen mot Ukrainas grannländer har upprättats för att snabba på evakueringen till Israel. Det rapporterar Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod.

Nyheter · Publicerad 19:00, 7 mar 2022

När människor nu flyr det krigsdrabbade Ukraina finns många judar bland dem som söker sig till gränserna mot grannländerna. Ukraina har en stor judisk befolkning. Närmare 200 000 ukrainare har judisk bakgrund och därmed rätt att bli medborgare i Israel. De senaste dagarna har omkring 6000 ukrainska judar fyllt i papper för att bli israeliska medborgare.

Israeliska myndigheter har förberett sig på en eventuell flyktingström från Ukraina. Något som Världen idag har rapporterat om tidigare.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00