Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Efter ett och ett halvt år med coronapandemi längtar många ungdomar efter att få lovsjunga tillsammans. Bilden visar förra årets festival som sändes digitalt. Foto: Pressbild

Stort intresse för lovsångsevent – biljetter tog slut

”Jubelår” är temat för lovsångsfestivalen Ära21 som i helgen äger rum i Stockholm, Linköping och Huskvarna och som väckt så stort intresse att biljetterna tagit slut.

– Ungdomarna är väldigt taggade inför att tillbe tillsammans med andra och få vara del i ett större sammanhang, säger projektledaren Samuel Westerholm.

Nyheter · Publicerad 08:00, 3 sep 2021

Den 3–5 september går lovsångsfestivalen Ära21 av stapeln. I år hålls festivalen på tre olika platser för att så många som möjligt ska kunna vara med; Kungsportskyrkan i Huskvarna, Ryttargårdskyrkan i Linköping och Ryttargårdskyrkan i Stockholm.

Festivalen, som arrangeras av Evangeliska frikyrkan, har tre uppsättningar talare och lovsångsteam, vilket gör att allt genomförs live. De hundratals anmälda deltagarna kan se fram emot tillbedjan, gemenskap och gudsmöten.

Trots att festivalen hålls på tre platser kommer alla som vill inte kunna vara med på plats – intresset har nämligen varit så stort att biljetterna har sålt slut.

Det kommer dock finnas möjlighet att delta i festivalen genom livesändning i sociala medier.

Nyligen släpptes låten ”Jubelår” som är specialskriven inför Ära21 och som, liksom hela festivalen, har sin utgångspunkt i Jesaja 61.

Samuel Westergren, projektledare för Ära21, berättar att ordet jubelår kom tidigt i processen.

– Det finns ett fint bildspråk i Jesaja 61 som beskriver Guds upprättelse och verk i våra liv. Där står det om ett nådens år, vilket ju är synonymt med jubelår – något som känns profetiskt efter corona.

Westergren berättar vidare att man redan under 2020 kände en uppmaning från Gud att våga tro på genomförandet av en fysisk festival 2021.

– Ungdomarna är väldigt taggade inför att tillbe tillsammans med andra och få vara del i ett större sammanhang. Många församlingar ser det också som en stor vinst att få starta upp på det här sättet, säger han.

Festivalen följer noggrant de restriktioner som finns, och att öppna upp på ett restriktivt sätt har enligt Westergren varit en av utmaningarna.

– Vi tycker att vi har lyckats få en bra balans mellan att få till en härlig helg och att genomföra den på ett tryggt sätt. Vårt mål är bland annat att Ära21 ska få bli som en injektion som fortsätter att verka i ungdomarna och församlingarna, avslutar han.

Fysikpriset till forskare i Lund

Vetenskap. Anne L’Huillier, fransksvenska verksam vid Lunds universitet, tilldelas årets Nobelpris i fysik.... tisdag 3/10 19:00

Det andra inte talar om måste kyrkan förkunna

Ledare Hur får en människa det rätt ställt med Gud? Eller formulerat personligt med fångvaktarens ord till... tisdag 3/10 00:10

Vi är begränsade – men Gud är obegränsad

Ungkrönika I somras var jag i Schweiz för första gången och fick äntligen se Alperna. En helt fantastisk... tisdag 3/10 00:00