Nyheter

Stor tro på bönens kraft när 100 städer nådde Vänersborg

Präster och pastorer i Vänersborg var på tårna när ”100 städer” på tisdagen hade nått deras kommun. ”Jättegott att veta att många i Sverige ber för vår stad nu”, sade Ulrika Johansson, pastor i Equmeniakyrkan (tvåa från vänster). Övriga på bilden (fr v): Gunilla Martinsson, kyrkoherde Vänersborgs församling, Bengt-Arne Albinsson, pastor Baptistkyrkan och Lisa Frosthagen, ungdomspastor Salemkyrkan. Foto: Privat
John Derneborg Foto: Ingrid Byström

Vid Arbetsförmedlingen, på torget och under en bro varifrån flera personer tagit sina liv. Där höll de kristna i Vänersborg på tisdagen förbön för olika samhällsproblem. I ryggen hade de Sveriges kristenhet som just denna dag fokuserade sina förböner på Vänersborg i det pågående initiativet ”100 städer”.

Publicerad Uppdaterad

På tisdagen kom ”100 städer 100 dagar” till Vänersborg. Med och arrangerar satsningen i staden är pastorer och präster från Pingstkyrkan, Equmeniakyrkan, Baptist­kyrkan, Salemkyrkan och Svenska kyrkan. Redan vid midnatt inleddes bön och lovsång på plats i Pingstkyrkan i Vänersborg, en bön som även visades över Zoom eftersom bara några kunde vara på plats enligt pandemireglerna.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS