Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Stor tacksamhet och glädje när Livets Ord firade 40 år

Både historia och framtid lyftes fram när Livets Ord i Uppsala firade 40 år med en stor jubileumsgudstjänst i söndags.

På plats var bland annat Ulf och Birgitta Ekman, Joakim Lundqvist och Jan Blom.

Nyheter · Publicerad 19:00, 5 jun 2023

De tre pastorerna Simon Ahlstrand, Rune Borgsö och Sebastian Asklund ledde gudstjänsten, där festlig stämning och stor tacksamhet rådde. Både nuvarande medlemmar såväl som äldre fanns på plats, bland annat grundaren Ulf Ekman och hans hustru Birgitta. De senare möttes av långa och stående ovationer.

– Ni har format så mycket av det som vi är i dag. Nu går ni på en väg som kanske inte alla av oss förstår, men ni följer er inre övertygelse och har hjärtan som brinner varmt för Jesus. Och ni älskar denna församling, sade Rune Borgsö vid ett tal till Ulf Ekman, och fick ett snabbt svar från Livets Ords-grundaren:

– Ja, det gör vi! sade han direkt och gav slängpussar till publiken.

Tillsammans med Ulf Ekman fanns även de andra två huvudpastorerna från Livets Ords första 40 år, Joakim Lundqvist och Jan Blom, på plats.

Jan Blom berättade att han inför gudstjänsten hade vaknat mitt i natten av att han upplevde att han fick ett ord av Gud, närmare bestämt 1 Mosebok 13:14. Där står det: ”Lyft din blick och se dig omkring från den plats där du står, mot norr och söder, öster och väster.”

– Jag tror det är ett ord till oss alla. Vi är enormt tacksamma för de 40 år som varit, vi fröjdar oss och jublar över allt det underbara som vi har sett, sade Janne Blom, och fortsatte:

– Utifrån den glädjen tror jag Herren säger till oss alla: Lyft blicken och se på det som ska komma.

När Världen idag talar med Rune Borgsö dagen efter gudstjänsten är han uppfylld av glädje och tacksamhet.

– Det var viktigt att få lov att ära de som ursprungligen startade Livets Ord och markera försoning och enhet, säger han.

Borgsö säger sig också själv vara djupt berörd av firandet.

– Det var så rörande och en så fantastisk atmosfär med så mycket kärlek och uppskattning. Vi som står i ledarskapet blev verkligen berörda av människors uppskattning och kärlek, säger han, och beskriver att tanken inte var att firandet bara skulle vara en nostalgitripp.

– Men det finns något i att lyfta fram vad Herren har gjort under åren. 40-årsperioder är ju signifikativa även i Skriften, och innebär ofta att man kliver in i en ny fas. Vi känner att det är viktigt att fundera kring vad vi bär på och skapa förväntningar på framtiden, säger han.

Under gudstjänsten hade barnen ett eget välbesökt firande med 160 deltagande barn.

– Det är långt mycket mer än vad vi brukar ha en vanlig söndag. Det var mycket fest och glädje, säger Hanna Rothlin, barn­ansvarig i församlingen.

Efteråt fortsatte firandet med bland annat gratis glass till alla, godisregn, hoppborgar, ansiktsmålning, fiskedamm och tipspromenad.

– Det blev en riktig familjefest, summerar Hanna Rothlin.

Vilka fantastiska 40 år vi har haft!

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10