Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stor hunger efter Gud på ungdomskonferens

Medan andra höstlovslediga ungdomar går på Halloweenfester samlas omkring 1 000 ungdomar på Livets ord i Uppsala för att söka Gud. Där äger nämligen den årliga Youth-konferensen rum. – Det finns en stor hunger efter Gud, säger koordinatorn Fabrice Ahishakiye.

Nyheter · Publicerad 22:00, 2 nov 2017

Tonerna av ”What a wonderful name it is” tränger igenom kyrksalens väggar. Där inne övar ett av Livets ords lovsångsteam inför förmiddagsmötet. I kafeterian sitter morgontrötta ungdomar och sörplar i sig juice och tuggar mackor. Vid ett bord sitter ett gäng och spelar kort.

Inne i en sidosal har morgonens bibelstudium på temat ”ren” just dragit igång. Det lockar tydligen mer än kortspelande och sovmorgon. Salen är så full av ungdomar att flera av dem tvingas sitta på golvet.

– När det kommer till vår helgelseprocess är det två saker vi behöver göra: Komma till Gud och lära oss älska, säger ungdomsledaren Mikael Wärnberg, som håller i bibelstudiet.

– Om du vill leva ett kristet liv behöver du fokusera på att älska Gud och älska din nästa, fortsätter han.

Några av ungdomarna har hörlurar för att få tolkning till engelska. Andra antecknar för fullt.

Inne i köket håller några av församlingens medarbetare på att plocka disk och skära paprika. I korridoren går Bosse – en av församlingens volontärer – och sopar golvet.

– Det är 19:e året som vi ordnar den här konferensen, säger Fabrice Ahishakiye som är koordinator för Youth.

Han berättar att omkring 1 000 ungdomar från runt om i hela Sverige – och dessutom från Estland, Polen, Finland, Norge och Danmark – har samlats till konferensen som äger rum på Livets ord i Uppsala den 1–5 november.

På programmet står predikningar av talare som Sebastian Stakset, Joakim Lundqvist, Ville Männistö och Markus Wenz från Tyskland. Dessutom volleyboll, ”Vem vill bli miljonär”, lasergame, Fifaturnering, panelsamtal och lovsångskonsert med norska Radiate Worship.

– Det är många nya ansikten på konferensen i år. Det är en helt annan hunger på mötena än tidigare, säger Fabrice Ahishakiye.

Han tror att hungern delvis beror på hur det ser ut i Sverige och världen i dag.

– Det finns en längtan hos många att få en stabil grund att stå på. En längtan efter något säkert, säger han.

Denna längtan kan bara uppfyllas av Gud, menar han. Som kyrka vill Livets ord vara en resurs – möta ungdomarnas oro och hjälpa dem att finna Gud.

Ahishakiye berättar att det under konferensen finns många daglediga seniorer från församlingen som minglar runt i lokalerna för att finnas till hands för ungdomarna.

Konferensen riktar sig mot ungdomar från 13 år och uppåt, men är öppen för alla. Samtliga möten och bibelstudier är gratis, det enda som kostar är mat och boende.

Temat på årets konferens är ”Ren, rotad, radikal”.

– Vi tror att man behöver dessa tre för att överleva och övervinna världen, säger Ahishakiye.

Konferensledningens önskan är att ungdomarna ska leva ett rent och radikalt liv, rotade i en församling.

Fabrice Ahishakiye – eller Fabbe som han kallas – berättar att konferensen är oerhört viktig för många ungdomar.

– Det är här de fyller på kraft och laddar batterierna, för att bli rustade till livet efter konferensen.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...