Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Stor glädje när kyrkor i Ö-vik firade påsk på stan

Jesus är uppstånden. Den proklamationen utropades mitt på Stora torget när Örnsköldsviks kyrkor höll gemensam gudstjänst på torget på påskdagen. Vittnesbörd och förkunnelse varvades med sång av bland annat Frank Ådahl.

Nyheter · Publicerad 10:00, 22 apr 2022

Under samlingen varvades psalmsång, solosång och gospelkör.

”Kristus är uppstånden”, ut­brast Daniel Gilberg, präst i Örnsköldsviks församling efter att ha läst evangelietexten.

Svaret från deltagarna ljöd kraftfullt över hela torget: ”Ja, han är sannerligen uppstånden!” – tre gånger, följt av en fanfar från Pingst Brass.

Maud Granlöf vittnade om vad Jesus gjort i hennes liv de senaste tre åren:

– När jag insåg att jag inte behövde ha allt på plats för att komma till Jesus har han hjälpt mig från en plats med kronisk depression och hemlöshet till att ha ett psykiskt mående helt fritt från depression, och jag bor i dag i min egen lägenhet, berättade hon.

Även Stefan Beimark, nu föreståndare för Pingstkyrkan i Örnsköldsvik, berättade om sin resa från ateist till kristen.

– Om du brottas med livets stora frågar så finns Gud så nära som i en bön, gör som jag – prova och ge honom en chans, sade Beimark. 

– Jag tror att det gör vår himmelske far glad när vi som hans barn samlas så här och upphöjer hans namn, sade Elia Källner när han tillsammans med lovsångsteamet från Svedjeholmskyrkan ledde hela torget i lovsång innan predikan.

Anita Allandotter från Frälsningsarmén och Stefan Nordström från EFS förmedlade kärnan i påskdagens och evangeliets budskap om att Jesus dött och uppstått för att vi ska kunna få en relation till Gud.

– Det finns något äkta i tron när man tillåter sig att brottas med tvivel, sade Stefan Nordström.

– Vi får komma till Jesus och han vill visa sig för oss när vi söker honom, sade Beimark och uttryckte glädje över att Boken om hopp ska delas ut till alla hushåll i Örnsköldsvik under nästa månad.

Avslutningsvis gjordes en insamling till förmån för Ukraina. Lennart Eriksson från Hoppets stjärna berättade hur de redan skickat ner åtta lastbilar till Ukraina och att innehållet, tack vare samarbete med lokala kyrkor, kan levereras så nära frontlinjen som det bara är möjligt.

Efter gudstjänsten stannade många på kyrkkaffe. Aktiviteterna för barnen med hoppborg, ansiktsmålning och annat fortsatte innan det blev dags för en livfull och härlig konsert med Frank Ådahl, Annika Wickihalder, Samuel Westman och All For One GC i uppståndelsens tecken.

– Det är mycket tacksamhet och glädje efter en sådan här dag, att tillsammans med alla kyrkor ha fått proklamera att Jesus lever, säger Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan som ledde gudstjänsten.

– Nästa år firar vi påskdagen i arenan, fastslår han. 

Förvirrande när kristna ledare kallar muslimer ”trossyskon”

Ledare I ett pluralistiskt samhälle med en mångfald av religioner och livsåskådningar sida vid sida blir... lördag 13/8 00:00

Vårt aktiva ja och nej är avgörande nycklar i Guds rike

Ledare ”Ert ord ska vara ’ja’ eller ’nej’. Allt därutöver kommer från den onde” (Matt 5:37). Jesu ord är... fredag 12/8 00:00

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

”Tack vare er har jag lärt känna Jesus”

Inför söndag När jag skriver detta är det mitt i semestern. Flera veckor av att få koppla av, uppleva saker,... torsdag 11/8 00:30

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Allt fler vårdas för covid på sjukhusen

Pandemin. Spridningen av covid-19 fortsätter öka och allt fler smittade patienter vårdas på sjukhusen. Det... söndag 14/8 08:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier