När min kropp och mitt hjärta ger upp, är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stöd från

Nyheter · Publicerad 08:52, 16 jul 2008
Stöd från "profetrörelsen" – ett kontroversiellt inslag i Lakeland Huvudtalaren i mötesserien i Lakeland, Todd Bentley, har kritiserats för sina kopplingar till den kontroversiella profetrörelsen, med säte i Kansas. På en videosekvens som finns på Youtube berättar Todd Bentley om hur Bob Jones - en av profetrörelsens företrädare - tog honom i handen och förde honom till tredje himlen.

Det var i tv-programmet "Fathers of the Faith" med Patricia King som programledare, som Todd Bentley berättade om hur Bob Jones, tidigare utpekad som tongivande profet bland de så kallade Kansas-profeterna, tog honom i handen och förde honom till den tredje himlen.
En inspelning av tv-programmet finns på Youtube.
– Nu åker vi, stäng dina ögon, sade Bob Jones till mig och plötsligt upplevde jag hur min kropp fördes uppåt, berättar Todd Bentley i programmet som lades ut på webben i början av det här året.
Todd Bentley förklarar samtidigt att han kände lukten av vanilj när han anlände till tredje himlen, medan tv-programmet också avslöjar att Bob Jones åker till den tredje himlen dagligen.
Redan i början av 1990-talet sade en annan ledare inom profetrörelsen, Mike Bickle, att Bob Jones har haft 10 000-tals syner och omkring 10 0000 änglabesök.

I mitten av 1990-talet gick John Wimber, ledaren för Vineyard-rörelsen, ut med ett offentligt uttalande på 15 punkter som tog upp en rad tvivelaktiga beteenden och läror som Kansas City Fellowship stod för.
Bakgrunden var att Ernest Gruen, en framstående ledare inom den karismatiska rörelsen, skrivit ett öppet brev till Kansas City Fellowship, där han bland annat beskrev uppenbara irrläror, profetior som ej gått i uppfyllelse och ekonomiska åtaganden som ej fullgjorts.
Resultatet av Wimbers tillrättavisning blev att Bob Jones fick restriktioner för sin tjänst, hans undersvisningsband togs bort från distributionen och hans tjänstgöring begränsades till ett ledarskap "bakom stängda dörrar."
Redan i början av 1990-talet hade Bob Jones tillfälligt stängts av från sin tjänst i Kansas City Fellowship, på grund av otillbörligt agerande mot två kvinnor som han profeterade för.
Även Paul Cain, en annan i profetrörelsen som gett offentligt stöd till Todd Bentley, avstängdes år 2004 från sin tjänst på grund av alkoholism och homosexuella relationer.
Redan i mitten av juni reste den ledande karismatiska tidskriften Charismas redaktör Lee Grady frågor kring Todd Bentleys hårdföra förbönsmetoder.

Ruben Agnarsson
ruben.agnarsson@varldenidag.se


Fotnot: Intervjun med Todd Bentley och Bob Jones kan ses på
www.youtube.com/watch?v=kGCTMEoifqQ

Vi behöver tala mer om Bibelns auktoritet

Ledare Kampen om bibeltron har ständigt pågått inom kristenheten de senaste 150 åren. När pingstväckelsen växte fram från 1907 och framåt var det en... lördag 14/12 00:00

I helgen firar vi Livets söndag

Debatt Människovärde Låt oss skapa ett samhälle där vi bejakar och främjar livet, både i dess början och i dess slutskede, uppmanar ett antal kristna ledare med anledning... fredag 13/12 11:24

Mission uppe på världens tak

Missionsglimten Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...! Den anses vara en av världens... fredag 13/12 00:00

Vi ser tecken på det kommande riket varje gång Guds vilja sker.

Inför söndag Luk 3:1–15 Bland blommande mandelträd i bergsbyn Ein Kerem utanför Jerusalem möttes två gravida kvinnor, vars barn skulle förändra historien för... torsdag 12/12 00:00

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

Ledare År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med... torsdag 12/12 00:00

Min man drar sig undan vid konflikter, vad ska jag göra?

Familjefrågan Familjefrågan. Jag och min man är så extremt olika. Vid konfliktfyllda situationer drar han sig undan och vill vara i fred. Han pratar inte gärna om vad han känner... torsdag 12/12 00:00
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Mission uppe på världens tak

Missionsglimten Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...! Den anses vara en av världens...