Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stöd från

Nyheter · Publicerad 08:52, 16 jul 2008
Stöd från "profetrörelsen" – ett kontroversiellt inslag i Lakeland Huvudtalaren i mötesserien i Lakeland, Todd Bentley, har kritiserats för sina kopplingar till den kontroversiella profetrörelsen, med säte i Kansas. På en videosekvens som finns på Youtube berättar Todd Bentley om hur Bob Jones - en av profetrörelsens företrädare - tog honom i handen och förde honom till tredje himlen.

Det var i tv-programmet "Fathers of the Faith" med Patricia King som programledare, som Todd Bentley berättade om hur Bob Jones, tidigare utpekad som tongivande profet bland de så kallade Kansas-profeterna, tog honom i handen och förde honom till den tredje himlen.
En inspelning av tv-programmet finns på Youtube.
– Nu åker vi, stäng dina ögon, sade Bob Jones till mig och plötsligt upplevde jag hur min kropp fördes uppåt, berättar Todd Bentley i programmet som lades ut på webben i början av det här året.
Todd Bentley förklarar samtidigt att han kände lukten av vanilj när han anlände till tredje himlen, medan tv-programmet också avslöjar att Bob Jones åker till den tredje himlen dagligen.
Redan i början av 1990-talet sade en annan ledare inom profetrörelsen, Mike Bickle, att Bob Jones har haft 10 000-tals syner och omkring 10 0000 änglabesök.

I mitten av 1990-talet gick John Wimber, ledaren för Vineyard-rörelsen, ut med ett offentligt uttalande på 15 punkter som tog upp en rad tvivelaktiga beteenden och läror som Kansas City Fellowship stod för.
Bakgrunden var att Ernest Gruen, en framstående ledare inom den karismatiska rörelsen, skrivit ett öppet brev till Kansas City Fellowship, där han bland annat beskrev uppenbara irrläror, profetior som ej gått i uppfyllelse och ekonomiska åtaganden som ej fullgjorts.
Resultatet av Wimbers tillrättavisning blev att Bob Jones fick restriktioner för sin tjänst, hans undersvisningsband togs bort från distributionen och hans tjänstgöring begränsades till ett ledarskap "bakom stängda dörrar."
Redan i början av 1990-talet hade Bob Jones tillfälligt stängts av från sin tjänst i Kansas City Fellowship, på grund av otillbörligt agerande mot två kvinnor som han profeterade för.
Även Paul Cain, en annan i profetrörelsen som gett offentligt stöd till Todd Bentley, avstängdes år 2004 från sin tjänst på grund av alkoholism och homosexuella relationer.
Redan i mitten av juni reste den ledande karismatiska tidskriften Charismas redaktör Lee Grady frågor kring Todd Bentleys hårdföra förbönsmetoder.

Ruben Agnarsson
ruben.agnarsson@varldenidag.se


Fotnot: Intervjun med Todd Bentley och Bob Jones kan ses på
www.youtube.com/watch?v=kGCTMEoifqQ

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

Ofödda. På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för...

Svenskar kritiska till lagförslag om könsingrepp

Könsdysfori. Åtta av tio svenskar tycker att det är en dålig idé att låta 15-åringar genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen utan sina föräldrars medgivande. Det...