Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Stjärnspäckad premiär för film om kristen musikhistoria

Legendariska artister som Amy Grant och Michael W Smith dök upp på röda mattan när det var premiär för filmen The Jesus music. Filmen handlar om den kristna musikens historia och innehåller intervjuer med flera kända artister.

– Människor får se att vi är mänskliga, säger Michael W Smith till Christian Post.

Nyheter · Publicerad 19:00, 16 okt 2021

The Jesus music, regisserad av bröderna Andrew och Jon Erwin, tar tittaren med på en resa genom en del av den kristna musikens historia, från 1960-talet till dagens mångmiljardindustri. Premiärvisningen av fillmen ägde nyligen rum i den amerikanska musikmetropolen Nashville.

– Jag tror att den här historien behöver berättas, säger den världskände sångaren Michael W Smith till CBN News.

Den som läst på om historien känner till att det inte alltid har varit okomplicerat att spela pop och rock inom de kyrkliga väggarna. Orsaken var att en del kristna menade att den moderna musiken var djävulens verk.

– Jag är nästan svartsjuk på artister i dag eftersom det var så mycket svårare då, säger det legendariska rockbandet Petras 71-årige sångare, John Schlitt, till Christian Post.

Filmen tar upp Amy Grants och Michael W Smiths resa till stjärnorna under 1980-talet, genombrott som senare banat väg för nya generationer kristna artister.

– Jag var välsignad med att vara med i en tid då kristen musik utvecklades mycket. Jag ber om att musik som är äkta och möter Jesu hjärta ska nå ut, säger Rebecca St James, vars låtar under 1990-talet toppade listorna, till Christian Post.

I filmen samtalar artisterna om hur musik kan förändra tillvaron. Tittarna får även ta del av flera personliga berättelser om livets mörkaste stunder.

– Människor får se att vi är mänskliga. Ibland sätter folk oss på en piedestal och de förväntar sig mycket av oss, men vi kämpar precis som alla andra, säger Michael W Smith till Christian Post.

Russ Taff, Bill Gaither, DC Talk, Kirk Franklin och Steven Curtis Chapman är några andra exempel på välkända kristna artister som medverkar i The Jesus music.

Ibland sätter folk oss på en piedestal och de förväntar sig mycket av oss, men vi kämpar precis som alla andra.

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Känsligt vaccinkrav föreslås i Tyskland

Pandemin. Obligatoriskt krav på vaccinering mot covid-19 och förbud för ickevaccinerade att gå i affär eller... söndag 5/12 13:00

Pingst i Norden samarbetar om Afrikamission

Mission. Susanne och Bengt Klingberg får ett nytt missionsuppdrag när Pingströrelserna i Sverige, Norge och... söndag 5/12 10:00

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00

Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier