Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israelis premiärminister Benjamin Netanyahu, höger, och Tchads president Idriss Deby, under en konferens i Jerusalem 25 november. Foto: Ronen Zvulum/AP/TT

Statsbesök som inte gläder alla

Nyheter · Publicerad 15:10, 28 nov 2018

I början av denna vecka var president Idriss Deby från Tchad på besök i Israel. Besöket hölls hemligt in i sista sekund, men slogs sedan upp stort med officiell mottagning hos premiärminister Netanyahu och egen presskonferens så snart Deby hade landat. Netanyahu sade att Tchad var ett viktigt land för Israel och såg fram emot att utveckla samarbetet.

Israel ser Tchad som en allierad i kampen mot terroristgrupperna som finns i Tchads grannländer: IS i Libyen i norr och Boko Haram i Nigeria i väst.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...