Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Starka Gudsmöten ledde till skivsläpp

En tuff period i livet och två starka Gudsmöten. Det blev lite av startskottet till att sex man starka bandet Tillsammans första gången släppt en EP med egenskrivet material.

Nyheter · Publicerad 13:30, 15 sep 2020

Åtta år har gått sedan bandet Tillsammans grundades. Sedan dess har de gett ut två skivor med egna tolkningar av klassiska psalmer. Men när de nu släpper EP:n ”Var inte rädd” så är det för första gången med egenskrivet material. 

– Det bara blev så. Jag och min fru tog över ett gammalt missionshus för några år sedan och en kväll satt jag och klinkade på min gitarr. Då märkte jag att orden började flöda och det blev ett så starkt Gudsmöte. Det var otroligt starkt, berättar Andreas Ericsson, gitarrist och sångare i bandet. 

Dagen efter ringde han dit bandkompisen Thomas Engvall – och tillsammans fick de en likadan upplevelse den kvällen. 

– Inspirationen flödade på ett helt enormt sätt, det var oerhört starkt hur sångerna kom till, säger Thomas. 

Låtarna de skrev då, liksom titelspåret ”Var inte rädd” som Thomas skrev ett par år tidigare, kom till under tunga perioder i livet för både Andreas och Thomas. Men trots att de kämpat med bland annat svår smärta så har de satt hoppet till Gud – något de nu vill dela med sig av på EP:n. 

– Vi hittade båda friden samtidigt och det blev som ett genomgående tema för de här sångerna, säger Thomas Engvall. 

Nu hoppas de att låtarna ska göra lite extra nytta för människor i dessa corona-tider, och de spånar till och med på en idé att ge bort EP:n till personer på äldreboenden. 

– Det finns en så stor ensamhet och depression nu så vi känner att de här sångerna vill vi få ut till de som kan tänkas behöva få uppleva frid och trygghet mitt i det som sker, säger Andreas Ericsson. 

Återupprätta det svenska civilsamhället

Gästledare Ett viktigt steg för att få det vacklande svenska samhället i balans är att civilsamhället... torsdag 22/10 00:00

Snart tillåts gudstjänster med upp till 300 personer

Corona. Sittande publik på högst 300 personer ska tillåtas på kultur- och sportevenemang från och med 1... torsdag 22/10 17:23

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?... torsdag 22/10 00:00

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...