Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Stark judisk närvaro när Livets ord mindes Förintelsen

Vördnad, värdighet och värme är ord som kan beskriva onsdagens minneskväll för Förintelsens offer på Livets ord i Uppsala. Överlevaren Franziska Levy, som skulle ha talat, tvingades dock lämna återbud av hälsoskäl.

Nyheter · Publicerad 20:00, 1 feb 2020

Återbudet illustrerar det faktum att den generation som själva bevittnade Förintelsens grymheter håller på att gå bort. Men minnet av dessa blev ändå högst levande under kvällen, dels genom en inspelad filmintervju med just Franziska ”Mimmi” Levy (91), dels genom tal av ättlingar till personer som klarade sig igenom nazisternas dödsläger. 

– Nu är det upp till oss, andra och tredje generationens överlevare, att föra deras berättelser vidare, sade en av dem, Harry Pommert, som också är ordförande i Föreningen Förintelsens överlevare.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00