Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

Staksets verksamhet byter namn till Heart

Heart of Evangelism expanderar och byter namn till Heart.

– Vårt hjärta är fortfarande fyllt av kärlek av evangeliet, men Heart of Evangelism kan ibland kännas lite snävt, säger verksamhetsledaren Kjell Karlsten.

Nyheter · Publicerad 14:28, 20 dec 2021

Heart of Evangelism, vars grundare är evangelisten och artisten Sebastian Stakset, skildrar sin vision i form av olika pelare. En växande pelare handlar om organisationens sociala arbete.

– Det sociala engagemanget har blivit en allt tydligare del av verksamheten, säger Kjell Karlsten till Världen idag.

Varför tas ”evangelism” bort från ert namn?

– Evangeliet är grunden till hela vår identitet, det vi gör är på uppdrag av Jesus. Det handlar inte om någon förändring i vår inriktning, men Heart of Evangelism kan ibland kännas lite snävt och svåruttalat i vardagliga sammanhang.

– Genom vårt sociala hjälparbete vill vi sträcka ut en hand. Det finns ett värde i att förmedla Guds kärlek till en medmänniska oavsett om denne är intresserad av evangeliet eller inte, säger Kjell Karlsten.

Heart Sthlm, ett socialt center under uppbyggnad i Stockholm är organisationens första ”Heart center”.

– Det vi tror att vi särskilt kan bidra med är ett etablerat och genomarbetat rehabiliterande program. Vi vill vara med och ge upprättelse. Frälsningen är något som ger livet en helt ny utgångspunkt, men sedan börjar ett arbete med att återuppbygga allt som kanske ligger i ruiner, säger Kjell Karlsten.

Visionen är att det med tiden ska tillkomma fler Heart center.

– Om vi kan bidra till att bygga broar till grupper av människor där behoven är som allra störst, då vill vi göra allt vi kan. Men det måste få växa fram i en rimlig takt.

Kjell Karlsten berättar att man inom Heart of Evangelism i princip varje vecka ser människor komma till tro på Jesus.

– Det är till största delen män­niskor som kommer ur olika typer av beroenden eller andra svårigheter.

Sommaren 2019 arrangerade Heart of Evangelism tältmöteskampanjen ”Det finns hopp” på flera platser. I september 2022 planerar organisationen en stor evangelisationssatsning på Tele2 Arena i Stockholm med plats för 30 000 personer, en vision som Världen idag tidigare berättat om.

– Att vi byter namn till Heart hindrar inte att vi fortsätter tala om Heart of Evangelism, säger Kjell Karlsten.

Det sociala engagemanget har blivit en allt tydligare del av verksamheten

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00