Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Staksets arenasatsning i Stockholm inställd

Evangelisationskampanjen ”Det finns hopp” på Tele2 Arena i Stockholm skjuts upp ytterligare. Detta på grund av organisationen Hearts satsning på akut hjälparbete i Ukraina, där grundaren Sebastian Stakset befinner sig just nu.

Däremot kommer de planerade kampanjerna i Eskilstuna, Lidköping och Örebro att genomföras.

Nyheter · Publicerad 18:00, 4 dec 2022

Världen idag har tidigare skrivit om att Sebastian Staksets planerade evangelisationskampanj ”Det finns hopp” på Tele2 Arena i Stockholm skjutits fram från september i år till mars nästa år. Anledningen var att organisatören Heart ville fortsätta satsa på sin insats för ukrainska flyktingar. Nu har Stockholmskampanjen skjutits upp ytterligare.

– Sebastian gjorde bedömningen att kriget i Ukraina var en så akut fråga att han ville engagera sig i hjälparbetet där. Heart har fokuserat mycket på detta omfattande arbete och då blev det inte riktigt möjligt för organisationen att klara kampanjen, förklarar Stefan Swärd, sammankallande för pastors­gruppen kring arenasatsningen.

Enligt Swärd, som tidigare var ordförande för Heart men numera är andlig rådgivare i styrelsen, samordnar Heart insatser och administrerar leveranser av viktiga förnödenheter i Ukraina, inte minst vad gäller läkemedel och sjukvårdshjälp.

Sebastian Stakset är på plats i Ukraina med flera mindre team som nätverkar, uppmuntrar och stöttar pastorer och församlingar. Stakset svarar Världen idag via sms att Stockholmssatsningen är ”uppskjuten på grund av rådande läge” men att de planerade kampanjerna i Lidköping och Eskilstuna kommer att blir av.

Stefan Swärd säger att det fortfarande finns ett stort intresse för en stor kampanj bland Stockholmsförsamlingar och pastorer.

– Det är synd att den inte går att genomföra, men vi får ha tålamod och se framåt.

Det har blivit flera års uppehåll i Hearts kampanjverksamhet, även på grund av pandemin.

– Det går inte att säga något datum för Stockholm, men det är inget som tyder på att den satsningen kommer att göras under 2023 iallafall. Det handlar om att få igång verksamheten igen och då är det bättre att börja med lite mindre kampanjer, säger Swärd.

Edward Sköllerfalk, föreståndare för Pingst Örebro, är ny ordförande för Heart.

– Organisationen har just nu ett annat fokus, som hjälporganisation i Ukraina och på Barmhärtighetens hus för kvinnor i Östervåla, säger han till Världen idag.

– I början på nästa år återupptar vi de kampanjer som var inplanerade innan pandemin, i Eskilstuna, Lidköping och Örebro. Vi har även förhandlingar om en eventuell satsning i Malmö.

Under dessa mindre kampanjer kommer ett team bestående av bland andra Sebastian Stakset, Carl-Gustaf Severin, Hans Weichbrodt, Flavia Perez och Betz Assefa att medverka.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00