Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Evangelisten Sebastian Stakset och pastorn Stefan Swärd samlade ett 20-tal pastor i Stockholm i onsdags. Foto: Heart of evangelism

Stakset samlade kristna ledare i Stockholm

Ett 20-tal ledare från olika församlingar samlades nyligen i Stockholm för att enas inför det tältmöte som Sebastian Stakset med team planerar att anordna där år 2020. – Jag fick verkligen hopp för Stockholm när vi samlades, säger Sebastian Stakset.

Nyheter · Publicerad 09:25, 29 apr 2019

Sävsjö, Tjörn och Piteå får i sommar besök av förkunnartrion Sebastian Stakset, Hans Weichbrodt och Carl-Gustaf Severin i en stor tältkampanj. Nästa år drar evangelisationskampanjen vidare till Stockholm, Göteborg och Östersund.

I onsdags samlades ett 20-tal kristna ledare från olika Stockholmsförsamlingar för att enas inför satsningen.

– Det gick fantastiskt bra. Det var gudsnärvaro, samstämmighet och enhet. Många kände direkt att de vill vara med och resa upp tältet i Stockholm och få se stockholmarna höra evangeliet, säger Sebastian Stakset till Världen idag.

Han tror att det är av särskild vikt att tältet blir rest i just huvudstaden.

– Absolut. Vi har fått profetiska tilltal om det här.

Enligt Sebastian Stakset är det evangeliet som kan vända den destruktiva utvecklingen i Stockholm och Sverige.

– Det är extremt många människor som inte har något hopp. Många människor är utsatta för fruktansvärda livssituationer med kriminalitet, droger, alkohol, misär, psykisk ohälsa och brustna relationer. Evangeliet kan sätta människor fria och ge dem hopp, säger han.

Den 33-årige evangelisten gläds över samlingen med de kristna ledarna.

– Jag fick verkligen hopp för Stockholm när vi samlades. Det är fantastiska pastorer med ett fantastiskt hjärta och som verkligen vill stadens bästa. Jag blev väldigt rörd och uppmuntrad av att träffa dem, säger han.

Även pastorn Stefan Swärd, som är sam­ordnare för Stockholms­kampanjen, gläds över mötet. Han berättar att pastorer från för­samlingar som Filadelfia­kyrkan, Citykyrkan, Clara kyrka, New Life, Korskyrkan, Hillsong och Hammarbykyrkan var på plats, och att det var lätt att samla dem.

– I princip alla som vi bjöd in kom, säger han.

Stefan Swärd betonar att onsdagens samling bara var ett första uppstartsmöte, och att fler församlingar kommer bjudas in efter hand.

– Den som vill vara med kan kontakta mig, säger han.

Precis som Sebastian Stakset, säger han att mötet ”gick fantastiskt bra”.

– Det känns som om det är en ny tid. Sebastian, Carl-Gustaf och Hans har helt olika bakgrunder, men möts för att evangeliet ska nå ut till svenskarna. På samma sätt behöver inte vi kristna ledare tjafsa om vem som är andligast eller vem som har mest rätt, utan kan fokusera på att människor ska komma till tro, säger han.

Jag fick verkligen hopp för Stockholm när vi samlades. Det är fantastiska pastorer med ett fantastiskt hjärta och som verkligen vill stadens bästa.

Tältmötet i Stockholm kommer äga rum den 18–23 augusti 2020. Exakt plats är inte officiell än.

Församlingarna som hittills visat intresse för projektet är: Korskyrkan (EFK), New Life (EFK), Folkungakyrkan (EFK/Equmeniakyrkan), Söderhöjdskyrkan (EFK), Östermalms kristna gemenskap, Filadelfiakyrkan (Pingst), Citykyrkan (Pingst), SOS Church, Pingstkyrkan i Bredäng, Hillsong, Södermalmskyrkan (Trosrörelsen), Livets ord Uppsala, One heart church, Arken, Clara kyrka (EFS), Hammarbykyrkan (EFS), Iglesia Icthus (EFK), Aspnäskyrkan (Pingst).

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...