Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Stakset-magasin sprids vidare efter DN-succé

Hundratals DN-läsare har gett direkt respons på magasinet om Sebastian Stakset, ”Bara ljuset besegrar mörkret”, som delades ut som bilaga till 120 000 av DN:s läsare den 1 oktober. Ytterligare 70 000 exemplar av magasinet beställs nu av privatpersoner och församlingar i evangelisationssyfte.

– Det är kraft i vittnesbördet, säger Marcus Palmblad, som är med att sprida 3 000 magasin på Råslätt i Jönköping.

Nyheter · Publicerad 17:00, 18 nov 2020

Det evangeliserande magasinet, som togs fram av Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism tillsammans med Världen idags dotterbolag ID media, delades ut som bilaga med tidningen Dagens Nyheter i Stockholm, Mälardalen och ett område norr därom, samt till Världen idags prenumeranter, den 1 oktober. 

En dryg månad senare berättar nu Heart of Evangelisms medieansvarige, Ruben Agnarsson, om återkoppling från hundratals läsare – varav både kristna, ”vanliga” svenskar och människor i nöd – via e-post, telefonsamtal, sociala medier och muntliga kommentarer. 

– Det har varit många glada tillrop och uppmuntran, men också många förfrågningar om att dela ut tidningen till människor som har olika typer av missbrukarproblem, beskriver Agnarsson. 

I ett av dessa meddelanden, som Världen idag har fått ta del av, beskriver en läsare hur den blivit berörd av innehållet i magasinet:

”Som bilaga i DN i dag kom er fantastiska tidning! Jag grät mig igenom den, för vem Gud är, och minns hur många gånger Gud räddat mig och mina barn, på olika sätt!”, skriver läsaren. 

Magasinet har även delats ut i stor skala på flera andra ställen i Sverige. Siv Gimbergsson i Sionförsamlingen i Gullänget i Örnsköldsvik berättar att de delat ut omkring 450 stycken. Marcus Palmblad, som varit ansvarig för en utdelning i stadsdelarna Råslätt och Gamla Råslätt i Jönköping, konstaterar att de har delat ut cirka 2 700 exemplar. 

I Jönköping har utdelningen också kombinerats med information om satsningen ”True Story Tour”, som organisationerna OM, Life Mission, To All Mission samt Råslätts församlingsgemenskap och Jönköpings internationella församling ligger bakom, och som handlar om att ge lokalinvånarna möjligheten att höra olika människors vittnesbörd. 

– Det är en kraft i vittnesbördet. Gud vill multiplicera vittnesbördet, menar Marcus Palmblad. 

För de församlingar som vill köpa in magasinet ”Bara ljuset besegrar mörkret” finns det ännu exemplar kvar, meddelar Johanna Köllerfors på Världen idags marknadsavdelning. 

– Det är fortfarande coronatider, en del är ensamma och har inte så mycket att göra. Då mer än någonsin skulle vi ju dela ut sådana här blad, säger hon. 

Det är en kraft i vittnesbördet. Gud vill multiplicera vittnesbördet.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00