När stormen kommer är det slut med den gudlöse, men den rättfärdige har en evig grund.
Ordspråksboken 10:25

Världen idag

Stakset förtvivlad efter Einárs död

Den unge rapartisten Einár spelade in flera låtar tillsammans med rapparen och evangelisten Sebastian Stakset. Efter Einárs tragiska död i förra veckan uttrycker Stakset sin sorg och förtvivlan i ett inlägg på sociala medier.

Nyheter · Publicerad 09:30, 27 okt 2021

Under 2020 spelade den före detta gangsterrapparen Sebastian Stakset in låten ”Mamma förlåt” tillsammans med rapartisten Einár, som egentligen heter Nils Grönberg. Sångtexten handlar om hur många mammor lever med ständig oro för sina barn som hamnat i droger och kriminalitet.

De båda artisterna har även samarbetat i låtarna ”Inlåst” och ”Be för mig”. Einár medverkade också i ett avsnitt av Staksets podd ”Helt ärligt”.

Efter mordet på den 19-årige artisten har Sebastian Stakset nu skrivit ett inlägg på sociala medier där han ber Nils och andra ungdomar om förlåtelse:

”Jag är så trött på mig själv för att jag var en så dålig förebild för Nisse å ungdomarna i hans generation när dom växte upp. Förlåt. Vila i frid.”, skriver han.

I inlägget uttrycker Stakset sin förtvivlan över alla de föräldrar som måste begrava sina barn och sin vrede över media, som han menar bär ett enormt ansvar: ”Hedra alla dessa mördade ungdomar som ni hedrar Nisse. Sluta beskriv dessa barn och ungdomar med epitet gängkriminella. Dessa ungdomar är offer för ett samhälle som skiter fullständigt i sina minsta och sina svagaste.”

Stakset ger även en känga till musikindustrin, som enligt honom ”kapitaliserar på dessa ungdomar” och till politiker som han anser gör skillnad på ”vanliga människor” och människor i utsatta områden och livssituationer.

”Denna pandemi av våld är en produkt av utsatthet och hopplöshet i nedmonterade områden som byggts i över 40 års tid”, skriver Sebastian Stakset och fortsätter: ”Vi behöver medmänsklighet, barmhärtighet och kärlek. Vi behöver nåd. Vi behöver inte mer rädsla. Vi behöver be för situationen i Sverige och öppna både hjärta och dörrar istället för att köpa fler lås.”

Det ryska krigshotet är värt att ta på allvar

Ledare Europa står för första gången på länge inför omedelbart krigshot. De senaste dagarna har Sverige... tisdag 18/1 00:10

Bön är en andlig disciplin

Bönekrönika All disciplin kostar något och kräver vår medvetenhet. Nu närmar sig vinter-OS i Kina och de... tisdag 18/1 00:00

Barnmorska efter varje abort: ”Du fick inte leva”

Vården. Hon är för abort och brinner för kvinnovård, men varje gång barnmorskan Shirin* står i sköljrummet...

Sångerna om landet Israel som formar generationer

Israelkrönika Alla som tillbringar en längre period i Israel och rör sig i olika miljöer upptäcker ganska fort...
Följ Världen idag i sociala medier