Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Stakset förtvivlad efter Einárs död

Den unge rapartisten Einár spelade in flera låtar tillsammans med rapparen och evangelisten Sebastian Stakset. Efter Einárs tragiska död i förra veckan uttrycker Stakset sin sorg och förtvivlan i ett inlägg på sociala medier.

Nyheter · Publicerad 09:30, 27 okt 2021

Under 2020 spelade den före detta gangsterrapparen Sebastian Stakset in låten ”Mamma förlåt” tillsammans med rapartisten Einár, som egentligen heter Nils Grönberg. Sångtexten handlar om hur många mammor lever med ständig oro för sina barn som hamnat i droger och kriminalitet.

De båda artisterna har även samarbetat i låtarna ”Inlåst” och ”Be för mig”. Einár medverkade också i ett avsnitt av Staksets podd ”Helt ärligt”.

Efter mordet på den 19-årige artisten har Sebastian Stakset nu skrivit ett inlägg på sociala medier där han ber Nils och andra ungdomar om förlåtelse:

”Jag är så trött på mig själv för att jag var en så dålig förebild för Nisse å ungdomarna i hans generation när dom växte upp. Förlåt. Vila i frid.”, skriver han.

I inlägget uttrycker Stakset sin förtvivlan över alla de föräldrar som måste begrava sina barn och sin vrede över media, som han menar bär ett enormt ansvar: ”Hedra alla dessa mördade ungdomar som ni hedrar Nisse. Sluta beskriv dessa barn och ungdomar med epitet gängkriminella. Dessa ungdomar är offer för ett samhälle som skiter fullständigt i sina minsta och sina svagaste.”

Stakset ger även en känga till musikindustrin, som enligt honom ”kapitaliserar på dessa ungdomar” och till politiker som han anser gör skillnad på ”vanliga människor” och människor i utsatta områden och livssituationer.

”Denna pandemi av våld är en produkt av utsatthet och hopplöshet i nedmonterade områden som byggts i över 40 års tid”, skriver Sebastian Stakset och fortsätter: ”Vi behöver medmänsklighet, barmhärtighet och kärlek. Vi behöver nåd. Vi behöver inte mer rädsla. Vi behöver be för situationen i Sverige och öppna både hjärta och dörrar istället för att köpa fler lås.”

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00