Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

”Jag tänker att när barnet ligger i magen är det liv”, sa Sebastian Stakset i P3:s Morgonpasset. Foto: Karin Wesslén/TT

Stakset fick frågor om abort och sexualitet i radio

Som dagens gäst hos Morgonpasset i P3 fick Sebastian Stakset berätta om Jesus och sin omvändelse, men blev också ställd mot väggen i fråga om abort, homosexualitet och gangsterrap.

Nyheter · Publicerad 21:00, 11 feb 2020

De tre programledarna Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman var genuint intresserade av att höra hur det kommer sig att en kriminell rappare från Kartellen kunde förändras till kärleksfull predikant.

I det populära programmet, som även finns som podcast, fick Sebastian Stakset berätta om hur han levde med lögner, fiender, kokain och misshandel. Han fick sedan beskriva hur han lever nu, och han talade frimodigt och med självklarhet om Jesus. Samtalet handlade om hur de gamla kontakterna bemött förändringen och om förlåtelse.

– Det finns en sån hunger efter Jesus i det här landet. Jag tror alla är skapade med ett tomrum som bara Gud kan fylla, sade Sebastian Stakset.

Angående debatten kring så kal­lad gangsterrap som kulturuttryck, tyckte Stakset att det finns ett ansvar att ta, både för artisten som har följare och för P3, som kan välja att inte spela den sortens musik i radio.

Programledarna frågade vad han som kristen tycker om homosexualitet och det blev ett resonemang där han poängterade att Guds kärlek är lika för alla.

– Giftermål i kyrkan ska respektera det som står i Bibeln, på samma sätt som man i moskén respekterar Koranen, var en del av svaret.

När abort kom på tal berättade Sebastian om de missfall och en abort som han själv varit med om och den sorg han upplevt.

– Frågan är om du blev en människa när du föddes eller när du kom till. Jag tänker att när barnet ligger i magen är det liv, sade han och betonade hur svår han tycker denna sak är.

Till sist passade Stakset på att göra reklam för sommarens tältmöten i Stockholm där han både ska tala och sjunga.

– I dag gör jag musik med en annan motor, med kärlek, sade han.

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Kristersson bjuder in samtliga partiledare till möte om våldet

Politik. Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in samtliga partiledare till nationella säkerhetsrådets... onsdag 4/10 13:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00