Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Stakset avskiljs som evangelist för Livets Ord

Sebastian Stakset kommer att avskiljas som Livets Ords evangelist, meddelade ledningen under gudstjänsten i söndags. Det handlar dock inte om någon anställning, och på Facebook kommenterar Stakset att hans primära uppdrag fortsatt kommer vara att leda Heart of Evangelism.

Nyheter · Publicerad 16:27, 6 sep 2021

Mot slutet av söndagens Livets Ord-gudstjänst, som går att se på Youtube, berättade Sebastian Stakset om hur han upplevt en kallelse till ett ökat engagemang i Livets Ord. Han berättade att han fått positiv bekräftelse i detta inte bara från sin fru och Livets Ords långvarige evangelist Carl-Gustaf Severin, utan även av församlingsgrundaren Ulf Ekman, som han ringde upp och rådfrågade.

Stakset kommer nu att avskiljas som Livets Ords evangelist.

I ett Facebook-inlägg skriver Stakset dock att han även fortsättningvis främst kommer fokusera på sin fristående organisation Heart of Evangelism.

”Vi samarbetar med alla kyrkor och samhällsinsatser som ämnar att göra gott. Mitt första och primära uppdrag är att leda organisationen Heart och söka breda samarbeten för att hjälpa så många som möjligt”, skriver han.

Han skriver vidare att organisationen inte hade kunnat genomföra arbetet på stödboendet Barmhärtighetens hus, om det inte hade varit för stödet från församlingen Livets Ord i Uppsala, som han är medlem i.

”Jag kommer självklart ställa upp för församlingen som församlingen ställt upp för oss.”

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10