Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Evangelisten Sebastian Stakset är utsedd att vara sommarvärd i Sveriges Radios P1 den 4 augusti. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Stakset är en av årets sommarvärdar i P1

Den 4 augusti sommarpratar Sebastian Stakset i P1.

”What an honor! Ses i sommar, kommer ge er mitt hjärta”, skriver han på Facebook.

Nyheter · Publicerad 16:00, 10 jun 2022

Sebastian Stakset var en av 58 sommarvärdar i Sveriges Radios P1 som på torsdagen presenterades av programchefen Bibi Rödöö.

– Jag kommer att tala om förlåtelse. Hur viktigt det är när man har gjort mycket skit i livet, att känna att man kan bli förlåten, säger artisten och evangelisten i ett pressmeddelande.

– Jag tror många människor mår dåligt av att känna att de aldrig kan bli förlåtna och det för med sig mycket skuld och skam.

Sebastian Stakset, som presenteras som ”rappare”, var tidigare sångare i hiphopgruppen Kartellen.

”Han har efter det berättat i flera olika böcker om sin väg från kriminell till att ha blivit frälst, där gangsterrap ersatts av Jesus kärleksbudskap”, skriver Sveriges Radio, som även nämner hans självbiografi Bara ljuset kan besegra mörkret.

Det blir programledaren Pär Lernström som inleder på midsommardagen den 25 juni, följd av artisten Lena Philipsson. Sommaren avslutas sedan med den 90-årige skådespelaren Bert-Åke Varg och artisten Linnea Henriksson, den 20 respektive 21 augusti.

Däremellan hör lyssnarna bland andra riksbankschefen Stefan Ingves, spelutvecklaren Josef Fares, mikrobiologen Farshid Jalalvand, Rysslandsexperten Gudrun Persson och längdskidåkaren Charlotte Kalla.

En annan känd profil är journalisten Emanuel Karlsten, som sommarpratar den 18 juli.

– Jag ska prata om hur medier och kyrkan har mer likheter än vad man kan tro. På gott och ont. Och så blir det en hel del om frustration, säger han enligt Sveriges Radio.

Den 31 juli kan lyssnarna lära känna Susanne Dahl , studentpräst vid Umeå universitets campus, tillika poet och krönikör i Kyrkans tidning.

– Mitt Sommar handlar om tiden och våra lögner om tid. Om hur vi försöker fylla tiden med mer och mer, fast det i själva verket gör livet mindre. Jag ska prata om långsam kärlek och den tid det tar att leva, säger hon om sitt program.

Jag kommer att tala om förlåtelse. Hur viktigt det är när man har gjort mycket skit i livet, att känna att man kan bli förlåten.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00