Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.
2 Korintierbrevet 4:17

Världen idag

Evangelisten Sebastian Stakset är utsedd att vara sommarvärd i Sveriges Radios P1 den 4 augusti. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Stakset är en av årets sommarvärdar i P1

Den 4 augusti sommarpratar Sebastian Stakset i P1.

”What an honor! Ses i sommar, kommer ge er mitt hjärta”, skriver han på Facebook.

Nyheter · Publicerad 16:00, 10 jun 2022

Sebastian Stakset var en av 58 sommarvärdar i Sveriges Radios P1 som på torsdagen presenterades av programchefen Bibi Rödöö.

– Jag kommer att tala om förlåtelse. Hur viktigt det är när man har gjort mycket skit i livet, att känna att man kan bli förlåten, säger artisten och evangelisten i ett pressmeddelande.

– Jag tror många människor mår dåligt av att känna att de aldrig kan bli förlåtna och det för med sig mycket skuld och skam.

Sebastian Stakset, som presenteras som ”rappare”, var tidigare sångare i hiphopgruppen Kartellen.

”Han har efter det berättat i flera olika böcker om sin väg från kriminell till att ha blivit frälst, där gangsterrap ersatts av Jesus kärleksbudskap”, skriver Sveriges Radio, som även nämner hans självbiografi Bara ljuset kan besegra mörkret.

Det blir programledaren Pär Lernström som inleder på midsommardagen den 25 juni, följd av artisten Lena Philipsson. Sommaren avslutas sedan med den 90-årige skådespelaren Bert-Åke Varg och artisten Linnea Henriksson, den 20 respektive 21 augusti.

Däremellan hör lyssnarna bland andra riksbankschefen Stefan Ingves, spelutvecklaren Josef Fares, mikrobiologen Farshid Jalalvand, Rysslandsexperten Gudrun Persson och längdskidåkaren Charlotte Kalla.

En annan känd profil är journalisten Emanuel Karlsten, som sommarpratar den 18 juli.

– Jag ska prata om hur medier och kyrkan har mer likheter än vad man kan tro. På gott och ont. Och så blir det en hel del om frustration, säger han enligt Sveriges Radio.

Den 31 juli kan lyssnarna lära känna Susanne Dahl , studentpräst vid Umeå universitets campus, tillika poet och krönikör i Kyrkans tidning.

– Mitt Sommar handlar om tiden och våra lögner om tid. Om hur vi försöker fylla tiden med mer och mer, fast det i själva verket gör livet mindre. Jag ska prata om långsam kärlek och den tid det tar att leva, säger hon om sitt program.

Jag kommer att tala om förlåtelse. Hur viktigt det är när man har gjort mycket skit i livet, att känna att man kan bli förlåten.

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Putin trappar upp sitt krig – hur ska vi som kristna tänka?

Ledare I helgen har Vladimir Putin annonserat ”folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Luhansk,... fredag 23/9 00:10

Ännu en temadag om samkönade relationer i EFK

Stockholm. Evangeliska frikyrkans arbete med frågan om samkönade relationer går vidare. Lördagen 1 oktober... måndag 26/9 07:00

Om kristenheten och valresultatet

Ledarkrönika Sverige är i process att få en ny regering. Sådana lägen, när fasta strukturer luckras upp, fogas... torsdag 22/9 00:10

Klimatkamp utan Gud kan skada både samhälle och miljö

Ledare Tolv klimataktivister limmar fast sig själva på E4:an med trafikkaos och livsfara för människor som... torsdag 22/9 00:10

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...
Följ Världen idag i sociala medier