Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

S:ta Clara startar lovsångsskola med Bosse Järpehag

S:ta Clara kyrka i Stockholm startar en ettårig lovsångsskola i september, i samarbete med Hagabergs folkhögskola.

– Det blir en utbildning för människor som älskar sång och musik och som älskar Jesus, och som vill fördjupas i sin tro och utveckla sin kreativitet, säger kursansvarige Bo Järpehag till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 12:49, 11 jan 2021

Sedan tidigare driver S:ta Clara Lärjungaskolan och Stockholms missionärsskola. Nu startar församlingen en ettårig lovsångsskola, med fokus både på lärjungaskap och musik.

– Det här får bli en plats där man tillsammans med likasinnade utvecklas både fullt ut i sin tro på Gud och Bibeln, och i kreativitet med sång och musik, säger kyrkans musikledare Bo Järpehag i en video på S:ta Claras hemsida.

Enligt hemsidan kommer utbildningen bjuda på en ”rik och varierande undervisning i teori och praktik, ensemblespel och gudstjänstliv med flera gästlärare”. Lärare blir bland andra Bo Järpehag, S:ta Claras direktor Mats Nyholm, prästerna Mattias Nordström och Annahita Parsan och musikern Petter Alin.

Bo Järpehag, lovsångsledare och musiker, var under fem år huvudlärare vid den lovsångslinje som tidigare fanns vid Dalkarlså folkhögskola, numera Umeå folkhögskola.

– Det finns massor med erfarenhet på alla plan som jag tar med mig därifrån, skriver han till Världen idag.

– Men djupast sett går jag in i den här nya utbildningen utifrån den kallelse från Gud som jag upplevde då och som jag upplever nu: Att vara med och resa upp ett rent och äkta tillbedjansaltare.

Bo Järpehag och hans fru Elsa har skrivit svenska lovsångsklassiker som ”Att lära känna dig är min längtan” och ”På dig min Gud förtröstar jag”.

– Lovsången för mig är dyrbar och viktig; ett viktigt sätt att uttrycka min bön, min längtan, min tro och min kärlek till Gud. Djupast sett är den en respons på Guds oändliga kärlek till mig, skriver han.

– I dessa tider har vi också blivit påminda om vilken rikedom det är att få samlas, få eller många, och gemensamt tillbe vår Frälsare. Att få göra det med gamla sånger och psalmer blandat med nya sånger som är födda i Gudsmöten i vår egen tid, det är ju något fantastiskt. Vi saknar ju det och längtar efter att dela den gemenskapen igen.

Bo Järpehag är sedan nyåret anställd på halvtid i S:ta Clara som musikledare.

I videon på S:ta Clara kyrkas hemsida säger han att utbildningen vänder sig till alla som vill arbeta med lovsång och musik inom kyrkan.

– Många är redan igång i sina församlingar och tjänar med sång och musik, andra kanske har gåvan i sitt liv men sitter på sitt rum och spelar gitarr och prisar Gud, och de är också välkomna, säger han.

Samarbetet med Hagabergs folkhögskola gör att den studerande kan ansöka om studiemedel genom CSN.

Kursen blir på 75 procent och hålls i en byggnad intill S:ta Clara kyrka i Stockholm.

Djupast sett går jag in i den här nya utbildningen utifrån den kallelse från Gud som jag upplevde då och som jag upplever nu: Att vara med och resa upp ett rent och äkta tillbedjansaltare.

Låt inte USA-politik söndra Andens enhet

Ledare Den senaste tidens händelser i USA har skapat nya konfliktlinjer inom kristenheten. Även här i... torsdag 21/1 00:00

Låt inget eller ingen hämma eller tysta ditt rop till Jesus.

Inför söndag Matt 8:5–13 Denna söndag har en stark rubrik: ”Jesus skapar tro.” Här inbjuds vi att ta del av ett... torsdag 21/1 00:10