Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

SR anmält för osakligt inslag om konflikten i Israel

Svenska mediers rapportering från den pågående konflikten i Israel är gång efter gång esidig till terrororganisationen Hamas fördel menar debattören och sommarens vikarierande ledarskribent på Världen idag, Per Ewert. Måndagskvällens inslag i Sveriges Radio-programmet fick till slut rann det över för honom.

Nyheter · Publicerad 12:34, 5 aug 2014

"Jag gjorde en av de få saker man faktiskt kan göra när en medieraportering slår så snett att den inte längre gör anspråk på att ara ett seriöst jounalistiskt hantverk, nämligen anmälde inslaget till Granskningsnämnden", skriver Per Ewert på sin blogg.

Övertrampen och snedvinklingen är många, menar Per Ewert. I sin anmälan riktar han sig dock bara till programmet Klartexts sändning på måndagskvällen. Han går i anmälan igenom inslaget som han menar sammantaget uppvisar en mycket ensidig bild av Israel som den aktiva, krigförande och moraliskt onda parten och att sakuppgifter utan källhänvisning hämtades från den sida som framställer Israel som onda, medan den israeliska sidan inte i något fall tillåts ge sin version av sakuppgifterna.

"Jag förmodar att nämnden återkommer med beslut när sådant föreligger. Och du som känner likadant  angående denna pågående och på alla sätt mycket tragiska konflikt och då framförallt mediebevakningens ensidighet, gör gärna en anmälan på lämpligt program du också. Det är som sagt en av få sätt att påpeka osakligheten och förhoppningsvis kanske även stämma i bäcken för producenter och reportrars arbete även framöver", skriver Per Ewert i sin blogg.

Världen idag

Jag förmodar att nämnden återkommer med beslut när sådant föreligger. Och du som känner likadant  angående denna pågående och på alla sätt mycket tragiska konflikt och då framförallt mediebevakningens ensidighet, gör gärna en anmälan på lämpligt program du också. Det är som sagt en av få sätt att påpeka osakligheten och förhoppningsvis kanske även stämma i bäcken för producenter och reportrars arbete även framöver. - See more at: http://perewert.se/?p=1110#sthash.v5WCGFif.dpuf

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00