Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sommar-Oas i Ljungbys eget hockeytempel

Lovsång, flaggor, ballonger, kommunstyrelsens ordförande på scen och en känd radiopratare i predikstolen. Oasrörelsens inledningsmöte i hockeyarenan i Ljungby blev till en innehållsrik folkfest som förvandlade den vanligtvis kalla hallen till en sommaroas.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 jul 2019

Oasrörelsen är en fristående karismatisk rörelse som vill tjäna Svenska kyrkan med en öppenhet mot andra samfund. Man inbjuder till inspirationsdagar och konferenser runt om i landet samt det stora sommarmötet som just nu pågår i Ljungby. Den första kvällen framträdde både Oasrörelsens ordförande Björn Gusmark och kommunstyrelsens ordförande i Ljungby, Magnus Gunnarsson, till publikens applåder.

Inledningsmötet gav också möjlighet att ta del av det som författaren och pastorn Tomas Sjödin, som varit sommarpratare i Sveriges Radio, hade att säga denna tisdagsafton. Sjödin tog till orda inför en välbefolkad arena och predikan hade rubriken: ”Låt mig få se din härlighet”, som är ett citat från 2 Mosebok 33:18.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vilket EU-land ska bli först med att flytta sin ambassad?

Israelkommentar Hemkommen efter ännu en intressant resa till Jerusalem känner jag mig inspirerad att kommentera ambassadflyttningarna i Israel. I skrivande stund har...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.