Listan kan göras lång på välkända namn som tar plats när Finlandsbåten Silja Symphony kastar loss från Värtahamnen i Stockholm den 7 oktober. Ombord för att medverka finns då bland andra Salt, Roland Utbult, Frank Ådahl, Mikael Järlestrand, Per-Erik Hallin, Putte Nelson, Gladys del Pilar, Evelina Gard och gospelkören By Grace.
Även om de kallar festivalen för gospelkryssning, så är det inte musikstilen gospel som är i fokus. Namnet på festivalen syftar till evangelium, det glada budskapet.
– Vi måste ta till vara på den här kristna musikskatten som format hela uppväxten för många av oss. Det är en skatt som är värd att lyftas upp, säger Lars ”Tarzan” Gustafsson som tillsammans med Lasse Franklin kom på idén med kryssningen.
De ville med festivalen Skärgårdssång som förebild skapa något liknande i Stockholmsområdet. Ombord på Silja Symphony hittade de allt de behövde i form av scener, boende och restauranger. Och där är det kristen musik som gäller under hela kryssningen.
– Vi har andlig spis i form av musik från mitt på dagen till klockan 23 på kvällen, berättar Lars Gustafsson.
Ombord väntar bland annat konserter med By Grace och Putte Nelson med gästartister på den största scenen, Starlight. Men det blir också mer intima och akustiska spelningar på ytterligare tre scener.
– Det är en bredd i musiken och på artisterna, från enklare sång och piano till full orkestrering.
En av de medverkande är körledaren Daniel Stenbaek, som tillsammans med kören By Grace bjuder in gäster som Bryant Jones, Gladys del Pilar och Per-Erik Hallin att sjunga med dem.
– Jag tror verkligen på den här idén, att komma samman och ha trevligt, och att det finns både ny och gammal musik. Det finns något som passar alla, säger han.
Allra mest ser han fram emot mötet med alla människor ombord.
– Folk kommer säkert bara gå runt, ha trevligt och lyssna på musik. Jag tror det kommer bli väldigt avslappnat, säger Daniel Stenbaek.
Under den 40 timmar långa kryssningen anordnas det även seminarier och workshops.
– Det kommer vara ett flöde hela vägen, med musik någonstans hela tiden, säger Lars Gustafsson.