HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Slopat vårdnadsbidrag och tredje pappamånad

Enligt vad Sveriges radio Ekot erfar är Miljöpartiet och Socialdemokraterna överens om familjepolitiken i regeringsförhandlingarna. Man vill se ytterligare en öronmärkt pappamånad, vårdnadsbidraget ska tas bort och jämställdhetsbonusen ska förstärkas.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 sep 2014

Det fanns vissa frågetecken inför valet vilken familjepolitik som skulle drivas vid en rödgrön valseger. Miljöpartiet har drivit frågan om att dela föräldraförsäkringen i tre lika stora delar, där en är reserverad för pappan, en för mamman och en kan användas fritt. Men MP ser ut att få vika sig och istället föreslår man tillsammans med S ytterligare en pappamånad. I dag är två månader reserverade åt vardera föräldern. Förslaget lär sannolikt vinna gehör hos både Vänsterpartiet och Folkpartiet.

Ekot uppger också att S och MP vill slopa vårdnadsbidraget. Det är Kristdemokraterna som drivit denna fråga och så här har KD:s partiledare Göran Hägglund enligt Ekot tidigare sagt om att vårdnadsbidraget kan försvinna:

– Ja, jag tycker att det skulle vara förfärligt dåligt. Inte för min del, utan för de barnfamiljer som ser det här som en möjlighet att få ihop sin tillvaro på det sätt som passar de egna barnen, den egna familjens, önskemål och behov.

Miljöpartiet ska även ha anpassat sig till Socialdemokraternas linje när det gäller ökad satsning på jämställdhetsbonus, en morot för de föräldrar som delar lika på föräldraledigheten.

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...