Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Centerledaren Annie Lööf informerade om partiledningens linje i regeringsfrågan vid en presskonferens i riksdagshuset. Efter att partistyrelsen och riksdagsgruppen har haft möte under fredagen, där man beslutat stå bakom Stefan Löfven i en statsministeromröstning. Foto: Pontus Lundahl/TT

Slag mot kristna skolor när C sade ja till Löfven

Ett etableringsstopp för fristående grund- och gymnasieskolor med konfessionell inriktning. Det finns med i uppgörelsen när Centern nu lovar släppa fram Stefan Löfven som statsminister. – Under de senaste dagarna har genombrott skett i samtal mellan S, C, L och MP, sade Annie Lööf (C) på fredagen.

Nyheter · Publicerad 16:15, 11 jan 2019

Annie Lööf säger ja till att låta Löfven bilda regering ihop med MP. Det beskedet lämnade hon efter att Centerns partistyrelse och riksdagsgrupp diskuterat regeringsfrågan på fredagsförmiddagen.

– Detta är inte lösningen vi helst hade velat se, men det är den bästa möjliga i en svår situation, säger Lööf.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...