Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Skribent om attackerna mot Kronlid: Intolerans och religionsfobi

Barometerns ledarskribenten Martin Tunström menar att hånen mot Julia Kronlid är ett påhopp mot många troende kristna.

”Vad har talmansfrågan med synen på skapelsen att göra?” frågar han sig.

Nyheter · Publicerad 17:00, 1 okt 2022

Martin Tunström menar att riksdagens talmansomröstning ”framför allt går till historien för den intoleranta kritiken mot många troende”. Trots att nyvalda andre vice talmannen Julia Kronlid (SD) sagt att hon varken avvisar vetenskap eller svensk abortlagstiftning haglade de verbala påhoppen mot henne.

”I personangreppen på Kronlid framfördes anmärkningsvärt nog även av justitieministern i övergångsregeringen, Morgan Johansson (S), att hon är ’kreationist’”, skriver han i Barometern.

Tunström menar att det finns en röd tråd i påhoppen mot Kronlid.

”Det finns ett djupt inslag av intolerans och religionsfobi i det som närmast framstår som en bannlysning. Vad har talmansfrågan med synen på skapelsen att göra?” frågar han sig.

Martin Tunström vidhåller att den aktuella kritiken mot en enskild ledamot per automatik riktas även mot minoritetsgrupper och frikyrkor.

”Det visar att den politiska omsorgen inte alltid omfattar minoriteter eller religiösa uttryck utan snarare att alla verktyg är tillåtna när det gäller att angripa SD. Även intoleransens”, skriver han.

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10

Utredaren: Ingen anledning att misstro tjänstemän

Polischefshärvan. Att kontakta andra personer som sökte Linda Staafs chefstjänst eller intervjua personer som var... måndag 20/3 08:13

Omdömeslöst när SVT gör pr för dragqueens

Ledare Snusk och förvirring på bästa sändningstid. Så kan man utan överdrift beteckna SVT:s nya... fredag 17/3 00:10