Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Skribent om attackerna mot Kronlid: Intolerans och religionsfobi

Barometerns ledarskribenten Martin Tunström menar att hånen mot Julia Kronlid är ett påhopp mot många troende kristna.

”Vad har talmansfrågan med synen på skapelsen att göra?” frågar han sig.

Nyheter · Publicerad 17:00, 1 okt 2022

Martin Tunström menar att riksdagens talmansomröstning ”framför allt går till historien för den intoleranta kritiken mot många troende”. Trots att nyvalda andre vice talmannen Julia Kronlid (SD) sagt att hon varken avvisar vetenskap eller svensk abortlagstiftning haglade de verbala påhoppen mot henne.

”I personangreppen på Kronlid framfördes anmärkningsvärt nog även av justitieministern i övergångsregeringen, Morgan Johansson (S), att hon är ’kreationist’”, skriver han i Barometern.

Tunström menar att det finns en röd tråd i påhoppen mot Kronlid.

”Det finns ett djupt inslag av intolerans och religionsfobi i det som närmast framstår som en bannlysning. Vad har talmansfrågan med synen på skapelsen att göra?” frågar han sig.

Martin Tunström vidhåller att den aktuella kritiken mot en enskild ledamot per automatik riktas även mot minoritetsgrupper och frikyrkor.

”Det visar att den politiska omsorgen inte alltid omfattar minoriteter eller religiösa uttryck utan snarare att alla verktyg är tillåtna när det gäller att angripa SD. Även intoleransens”, skriver han.

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00