HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Att räkna hur många personer som bär slöja på en hemsida borde inte kosta 200 000, menar debattören Blanche Jarn. Foto: Pressbild

”Skatteslöseri” med normkritisk granskning

Att lägga hundratusentals kronor på att granska hemsidor ur ett normkritiskt perspektiv är slöseri med skattebetalarnas pengar. Det anser debattören Blanche Jarn. – Det är ju inte direkt så att det inte finns viktigare saker att ta tag i för kommuner, säger hon till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 15:00, 10 feb 2019

200 000 kronor erbjöds i höstas till den som kunde säkerställa att Västra Göta­lands­regio­nens webb­platser speglar mång­falden i lands­tinget. Det skrev debattören Blanche Jarn i en krönika på tanke­smedjan Timbros webb­tidning Smedjan.

För att få en fingervisning om vad en sådan normkritisk granskning går ut på kan man, enligt Blanche Jarn, titta på rapporten som är resultatet av Nationella sekretariatet för genusforsknings granskning av Göteborgs stads webbsidor. I den kan man bland annat läsa att normkritiksgranskarna anser att ordet ”alla” inte är tillräckligt inkluderande.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...