Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Skådespelare döptes när ny trosbaserad film spelades in

I nya filmen Southern Gospel, baserad på verkliga händelser, döps karaktären Samuel Allen i en av scenerna.

Men skådespelaren Max Ehrich blev så berörd under filminspelningen att han tog beslutet att själv döpa sig när scenen spelades in.

Nyheter · Publicerad 11:00, 26 feb 2023

Den 10 mars har den nya trosbaserade filmen Southern Gospel premiär i USA. Filmen skildrar en rockstjärna på 1960-talet som efter att ha arresterats av polisen får en ny chans i livet och bestämmer sig för att bli pastor.

Men för skådespelaren Max Ehrich, som gör huvudrollen som Samuel Allen, blev inspelningen av filmen något helt annat än vad han kunnat tänka sig på förhand.

Max, som är mest känd för sina roller i serierna ”The young and the restless” och ”Under the dome”, berättar för sajten Christian Headlines hur han berördes starkt när han läste filmens manus.

– Jag grät när jag läste manuset. Jag kämpade verkligen hårt för den här rollen för jag visste djupt i min själ att jag drogs så mycket till den, säger han till sajten.

För att förbereda sig inför rollen som Samuel Allen gick han in hårt genom att djupdyka i Bibeln – och bestämde sig för att döpa sig.

– Det fördjupade verkligen min tro så intensivt till den punkt att när min karaktär döptes, så bestämde jag mig, i verkligheten, för att döpa mig, säger han.

I samband med filminspelningen döptes därför den tysk-amerikanska och flerfaldigt Emmynominerade skådespelaren Max Ehrich av filmens regissör Jeffrey Smith, som även är pastor i en församling i Florida.

– Det var så djupt som det berörde mig. Jag känner mig som filmens karaktär och min tro kommer aldrig vara vad den var förut. Den är så mycket starkare nu när jag gjort denna film.

Mycket av filmens budskap handlar om andra chanser och upprättelse, något som tilltalar Max Ehrich.

– Jag visste att en film som den här behövs. Det är en film som har moral och sprider mycket ljus. Den handlar verkligen om förlåtelse och nåd, om Guds nåd, säger han till Christian Headlines.

Max Ehrich, som även är artist, berättar för sajten att hans nya, starkare tro även kommer göra avtryck i musiken han skapar.

– Den kommer definitivt påverka den typ av musik jag gör – och bara göra mig mer medveten om den genomslagskraft som konst har i samhället, säger han.

Jag grät när jag läste manuset.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10