Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Ska Sverige ge makten till WHO?

Kommer WHO:s plan för framtida pandemier stå över Sveriges självbestämmande? Vad har hänt med KD? Och varför sker det så många sexuella övergrepp inom katolska kyrkan? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 15:00, 17 mar 2023

I veckan har Världen idag berättat om att världshälsoorganisationen WHO planerar avtal som kan påverka hur medlemsländerna, däribland Sverige, ska hantera pandemier i framtiden. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuterar Sven Almkvist och Sara Andersson planerna, och huruvida de kommer innebära ökad överstatlighet.

– Jag tror inte att Sverige ska underkasta sig en överstatlig medicinsk polismyndighet, säger Almkvist.

Det andra ämnet som diskuteras är turerna inom Kristdemokraterna, där Europaparlamentarikern Sara Skyttedal har anklagat partisekreteraren Johan Ingerö för ofredande. Frågan som diskuteras är delvis om det handlar om en maktkamp, men framför allt hur partiet har förändrats.

– Jag tror att många frågar sig: Var är KD:s själ? Säger Sven Almkvist.

Det sista ämnet som diskuteras är en tittarfråga och handlar om varför det sker så många sexuella övergrepp inom katolska kyrkan.

Sven Almkvist ger även ett boktips.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10