Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Ska Sverige ge makten till WHO?

Kommer WHO:s plan för framtida pandemier stå över Sveriges självbestämmande? Vad har hänt med KD? Och varför sker det så många sexuella övergrepp inom katolska kyrkan? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 15:00, 17 mar 2023

I veckan har Världen idag berättat om att världshälsoorganisationen WHO planerar avtal som kan påverka hur medlemsländerna, däribland Sverige, ska hantera pandemier i framtiden. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuterar Sven Almkvist och Sara Andersson planerna, och huruvida de kommer innebära ökad överstatlighet.

– Jag tror inte att Sverige ska underkasta sig en överstatlig medicinsk polismyndighet, säger Almkvist.

Det andra ämnet som diskuteras är turerna inom Kristdemokraterna, där Europaparlamentarikern Sara Skyttedal har anklagat partisekreteraren Johan Ingerö för ofredande. Frågan som diskuteras är delvis om det handlar om en maktkamp, men framför allt hur partiet har förändrats.

– Jag tror att många frågar sig: Var är KD:s själ? Säger Sven Almkvist.

Det sista ämnet som diskuteras är en tittarfråga och handlar om varför det sker så många sexuella övergrepp inom katolska kyrkan.

Sven Almkvist ger även ett boktips.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00