Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Marcus Jonsson blir info- och kommunikationschef på Pingst från och med i höst. Foto: Rickard L. Eriksson

Ska leda pingströrelsens kommunikation

Marcus Jonsson tillträder i höst en helt ny tjänst inom Pingst som informations- och kommunikationschef. – Det känns spännande att få bygga upp något nytt, jag är tacksam för förtroendet, säger han.

Nyheter · Publicerad 15:50, 3 jul 2018

Marcus Jonsson arbetar nu som opinionsstrateg på Hyresgästföreningen och har tidigare bland annat varit chefredaktör för veckomagasinet Poletik, pressekreterare på socialdepartementet hos Barn- och äldreminister Maria Larsson och politisk rådgivare till Europaparlamentarikern Alf Svensson med ansvar för pressfrågor. 

– Jag ser mycket fram emot att få arbeta med detta. Utifrån min kristna tro har jag haft ett samhällsengagemang sedan jag var 13 år och i dag är jag 37. Jag har ett stort intresse för frågor som rör tro och politik.

Marcus Jonsson vill gärna arbeta för en ökad förståelse av frågor som rör tro i offentligheten.

– Vi ser ett politiskt landskap som blir mer öppet för religiösa frågor, men där det samtidigt finns en stor okunskap hos både journalister och makthavare.

– Pingströrelsen är en av de stora frikyrkorna och jag vill att pingströrelsen ska få komma fram på ett rättvist sätt och att vi ska skapa förståelse för arbetet som pingströrelsen gör. 

Själv är han och hustrun Diana i dag medlemmar i Centrumkyrkan i Sundbyberg som visserligen är startad av pingstprofilen Stanley Sjöberg men som rent formellt inte är en del av pingströrelsen.

– När jag nu börjar arbeta med pingst så förstår jag att jag kommer att få öka mitt engagemang i rörelsen. Jag har växt upp inom pingst och känner stor respekt för allt det som församlingarna gör.

I Marcus Jonssons uppdrag ingår också att tillsammans med församlingarna förverkliga ett mediecenter.

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. Ilska inom prolife-rörelsen USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...