Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Singapore öppnar ambassad i Israel

Efter mer än ett halvt sekel av diplomatiska förbindelser med Israel öppnar Singapore ambassad i Tel Aviv.

”Israel är världsledande inom innovation och teknik och det finns stor potential för oss att göra mer tillsammans”, skriver Singapores utrikesminister Vivian Balakrishnan.

Nyheter · Publicerad 12:00, 30 mar 2022

I drygt 50 år har Israel haft ambassad på olika platser i Singapore medan Singapore nöjt sig med att ha ett honorärt konsulat i Tel Aviv. Tillkännagivandet om att Singapore nu bestämt sig för att öppna ambassad i Tel Aviv gjordes i samband med att landets utrikesminister Vivian Balakrishnan nyligen besökte Israel under tre dagar.

”Glad att få träffa Israels utrikesminister Yair Lapid”, skriver Vivian Balakrishnan i ett inlägg på Twitter och påpekar att ”Israel är världsledande inom innovation och teknik”.

”Det finns stor potential för oss att göra mer tillsammans.”

Syftet med ambassaden uppges bland annat vara att stödja företagsutbyte mellan länderna.

”Ambassaden i Tel Aviv kommer att fungera som en kontaktpunkt och stödja företag som vill utöka sitt samarbete med potentiella israeliska partners”, säger Singapores utrikesministerie i ett uttalande som Haaretz återger.

Utrikesministerns besök i Israel är det mest uppmärksammade besöket från Singapore sedan landets premiärminister Lee Hsien Loong besökte landet 2016 och då sammanstrålade med dåvarande israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu, uppger tidningen.

Singapore är en av de största importörerna av israeliska vapen. Så sent som i oktober besökte Israels försvarsminister Benny Gantz landet för att diskutera säkerhetsfrågor.

De två länderna har haft diplomatiska förbindelser med varandra sedan 1969, men redan innan dess påbörjades ett tidigare hemligt militärt partnerskap där Israel hjälpt till att bygga upp Singapores militära försvar, skriver Haaretz.

Lim Chuan Poh har utsetts till Singapores första ambassadör i Israel, uppger tidningen.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00