Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Sebastian Stakset talade till Islands president

”Herr president, gör inte samma misstag som Sverige”, sade Sebastian Stakset när han talade på en drogpreventerande gala i Reykjavik i söndags. I publiken satt Islands president Guðni Jóhannesson tillsammans med sin son. – Sebastians vittnesbörd gjorde stort intryck, säger evangelisten Carl-Gustaf Severin och berättar att presidenten höll ett brandtal om droger inför parlamentet ett par dagar efter det svenska besöket.

Nyheter · Publicerad 13:39, 13 sep 2018


Det var fullsatt i Filadelfiakyrkan i Reykjavik när Sebastian Stakset talade på den ekumeniska konferens som ägde rum där, samt i stadskyrkan, i helgen. Det berättar evangelisten Carl-Gustaf Severin som var en del av det svenska team som medverkade med Stakset.

–  Många personer tog emot Jesus, säger han och berättar att det även var fallet då Sebastian Stakset predikade på ett fängelse i Reykjavik.

–  Det var oerhört starkt, fortsätter han.

På söndagskvällen medverkade Sebastian Stakset på en gala till minne av alla dem som dött av narkotika på Island. Under galan visades filmer om personer som dött av en överdos och en pastor vid namn Baldur Einarsson, som suttit fängslad för mord, berättade om hur narkotikan har påverkat hans liv.

”Jag hade två systrar. För några år sedan dog min ena syster i en överdos. I februari i år fick jag ett telefonsamtal med budskapet: ’Du har inga systrar kvar’”, sade Baldur Einarsson, enligt Carl-Gustaf Severin.

Under galan delade också Sebastian Stakset sitt vittnesbörd. Han berättade om hur rädd hans familj hade varit att han skulle dö då han var fast i droger, men hur Jesus hade kommit med hopp och räddat hans liv.

En som satt i publiken var Islands president Guðni Jóhannesson tillsammans med sin tioårige son. Under en del av vittnesbördet riktade sig Sebastian Stakset rakt till honom.

”Herr president, gör inte samma misstag som Sverige med att släppa in droger”, sade han, enligt Severin.

”Herr president, jag ser att du har din tioårige son med dig. Jag var tio år när jag för första gången funderade på att ta mitt liv”, ska Stakset ha fortsatt.

Vittnesbördet gjorde stort intryck på presidenten, berättar Carl-Gustaf Severin. Efter scenprogrammet talade presidenten med Sebastian Stakset och uttryckte sin tacksamhet över vad han hade delat, säger han.

Men reaktionen stannade inte där – på tisdagen höll presidenten ett brandtal inför parlamentet om unga och droger, berättar Severin.

Världen idag får ta del av enartikel och video som visar att presidenten mycket riktigt tar upp problem med droger, ångest och oro i ett tal till parlamentet.

”Vad är värt mer än hälsa och lycka? Vad är suveränitet om folk mår dåligt? Vad är det som är viktigt när det kommer till kritan?” frågar sig presidenten och uppmanar parlamentarikerna att prioritera åtgärder som ska motverka psykisk ohälsa.

Sebastian Stakset gläds över besöket på Island.

”I går fick jag den stora äran att tala till Islands president!”, skrev han på Facebook i måndags och berättade om galan.

Ännu gladare verkar han vara över de följder som hans vittnesbörd verkar ha gett.  

”I dag höll Islands president ett brandtal för hela parlamentet att det är dags att satsa på de unga som far illa! Att åtgärder måste göras nu! Söndagens gala måste satt djupa spår i hans hjärta! THERE IS POWER IN THE NAME OF JESUS!!!!!!!!” skrev Stakset på Facebook i tisdags.

I dag höll Islands president ett brandtal för hela parlamentet att det är dags att satsa på de unga som far illa! Att åtgärder måste göras nu! Söndagens gala måste satt djupa spår i hans hjärta! THERE IS POWER IN THE NAME OF JESUS!!!!!!!!

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...