Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Att många kristna kränks på asylboenden samtidigt som Migrationsverket inte vill finansiera ett boende för kristna får nu Svenska evangeliska alliansen att starta en insamling för ändamålet. Foto: Jessica Gow/TT

SEA startar insamling för kristet asylboende

Svenska evangeliska alliansen (SEA) har beslutat sig för att starta ”Kristna asyl- och trygghetsfonden”. På så sätt vill man hjälpa journalisten och debattören Nuri Kino att öppna ett kristet asylboende.

Nyheter · Publicerad 13:04, 25 feb 2016

– Det grundläggande skyddsbehovet ska staten stå för. Men när staten inte griper in för att skydda kristna måste kristna organisationer ta sitt ansvar.

Det skriver Jacob Rudolfsson, biträdande generalsekreterare på SEA, i en text i Svenska Dagbladet. Han berättar att man därför har beslutat starta en insamling för att finansiera det temporära asylboende för kristna och andra utsatta som Nuri Kino kämpar för att få starta.

Migrationsverket och ansvarigt statsråd Morgan Johansson har sagt att man inte står bakom att dela upp människor på boenden. Men de många fall av kränkningar och attacker på kristna på svenska asylboenden kräver frivilliga initiativ eftersom staten inte i tillräcklig utsträckning agerar mot hoten, menar nu SEA.

– I normala fall förväntas inte utsatta kvinnor bo i samma hem som de män som vill skada dem. Men för flyktingar gäller tydligen att brottsling och brottsoffer ska bo tillsammans. Migrationsverket säger dessutom att de inte jobbar med jämställdhet eller informerar om svensk lagstiftning.

– Ingen vill ha ett samhälle där människor delas upp utifrån religiös övertygelse, sexualitet, etnicitet eller nationalitet. Men detta är en akut situation som måste lösas. Medan en del aktörer tycks sätta samtalsklimatet och den religiösa mosaiken främst, handlar det nu om enskilda människoliv, säger Jacob Rudolfsson.

Man välkomnar hjälp och stöd från alla kyrkofamiljer, särskilt de orientaliska kyrkorna, enligt Rudolfsson.

Information om hur man kan bidra till insamlingen finns på SEA:s webbplats.

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Journalistik. Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen....

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Ledare Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det...