HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) publicerade nyligen en bild på sig själv på Twitter med de spanska slagordet för bibehållen abortlag. Detsamma gjorde jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) på sin Facebooksida. Foto: Privat

SEA: Feministministrar behöver markera mot Femenattacken

Jämställdhetsministern och demokratiministern behöver markera mot Femenattacken mot katolska domkyrkan, trots att de stödjer aktivisterna i sak. Det kräver Svenska evangeliska alliansens generalsekreterare Stefan Gustavsson.

Nyheter · Publicerad 10:16, 6 feb 2014

Jämställdhetsministern Maria Arnholm (FP) och demokratiministern Birgitta Ohlsson (FP) behöver markera mot den attack som feministgruppen Femen gjorde mot katolska domkyrkan på Södermalm i Stockholm förra veckan, där tre kvinnor barbröstade skanderade slagord och visade plakat under pågående mässa i en protest mot den föreslagna restriktiva abortlagen i Spanien som gruppen menar att katolska kyrkan ligger bakom.
– Femenattacken mot Katolska domkyrkan i Stockholm är mycket upprörande. Det är ett starkt brott mot mötesfriheten. I ett demokratiskt land har vi frihet att anordna möten och vill man protestera mot något får man ordna ett eget möte och inte förstöra andras, säger Stefan Gustavsson i ett pressmeddelande.
– Vi har också religionsfrihet att uttrycka vår tro och tillbe som vi vill. Det stör mig därför att kristna bröder och systrar blir attackerade på det här sättet i samband med en helig stund som har en extra dimension av allvar och höghet.

Både jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och demokratiministern Birgitta Ohlsson (FP) har i sociala medier lagt ut bilder på sig själva med slagordet ”nunca más” (aldrig mer), de slagord som användes i samband med den spanska protestmarschen mot förändrad abortlag. Samma slagord använde Femenaktivisterna i katolska domkyrkan.

Stefan Gustavsson anser, inte minst för att ministrarna i sak står bakom aktivisternas uppfattning, nu behöver sätta ner foten mot Femenattacken.
– De behöver markera starkt och tydligt mot Femenattacken i Katolska domkyrkan. Detta är mycket viktigt ur demokratisk synvinkel.

Mårten Gudmundhs
marten.gudmundhs@varldenidag.se

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...