HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

SD vill fördubbla vårdnadsbidraget

Sverigedemokraterna vill att vårdnadsbidraget till föräldrar som väljer att stanna hemma med sina barn de första åren ökar från 3000 till 6000 kronor i månaden.

Nyheter · Publicerad 00:00, 10 feb 2015

Det skriver partiets företrädare Paula Bieler och Mattias Karlsson på Svenska dagbladets debattsida. Dagens summa är för liten för att ha någon direkt samhällspåverkan menar Sverigedemokraterna.

"Vårdnadsbidragets motståndare brukar motivera ett avskaffande med jämställdhets- och integrationsskäl. Men vårdnadsbidraget finns inte till för oss vuxna. Det finns till för de yngsta i vårt samhälle, för att erbjuda en mångfald av omsorgsalternativ så att det bäst lämpade kan väljas för varje enskilt barn", skriver Bieler och Karlsson.

Världen idag har tidigare berättat om regeringens initiativ att gå emot riksdagen och försöka upphäva vårdnadsbidraget. Folkpartiet har meddelat att man kommer att gå emot allianslinjen och rösta för att vårdnadsbidraget försvinner, vilket det då också sannolikt gör när frågan kommer upp i riksdagen.

Kristdemokraterna var de som drev på för vårdnadsbidraget. De vill dock också se en reform som ger mer till familjer som väljer att vara hemma med sina barn.

Partiet vill att de föräldrar som själva står för omsorgen ska få del av barnomsorgspengen. Förslaget är att stödet ska utgöra 90 procent av kommunens kostnad för en plats i pedagogisk omsorg. 2010 motsvarade det i genomsnitt cirka 6 500 kronor per månad och barn, efter skatt ungefär 4 500 kronor.

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...