Ropa till mig, så ska jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till.
Jeremia 33:3

Världen idag

Schweiz fick förbön på omvändelsedag

När Schweiz urgamla omvändelsedag nyligen inföll var ett 25-tal bedjare från europeiska länder på plats för att delta i bönen.

– Vi bad i stor förkrosselse att Schweiz ska omvända sig från nationellt högmod, från ett orättfärdigt bankväsende och mammondyrkan samt från abort och avoghet mot Israel, berättar svenska Birgitta Högman Svensson som fanns med i böneteamet.

Nyheter · Publicerad 11:00, 30 sep 2022

Världen idag har tidigare berättat om ”Europeans in prayer”, tidigare ”European union of prayer” som varje halvår samlats i något av Europas länder för att lyfta upp landet i bön inför Gud. Efter att ha betat av alla EU:s medlemsländer har man nu gått vidare med de länder som enbart är med Europarådet.

Den här gången möttes bedjarna under fem dagar i staden Andermatt i Schweiz.  Staden ligger centralt i landet vid Alperna och Birgitta Högman Svensson berättar att den kände böneledaren Werner Woiwode för 35 år sedan fick motta profetiska ord för denna ort.

– Orden handlade om att förlåtelse och försoning skulle strömma ut från den här platsen, säger hon.

Försoning var också en viktig bönepunkt för de bedjare som alltså samlades här på landets omvändelsedag som infaller söndagen den 18 september. 

– Under århundrandenas lopp har dagen i stort sett fallit i glömska, men detta år har Werner Woiwode aktiverat över hundra orter i Schweiz och ett tiotal orter i andra länder för att ihågkomma detta, förklarar Birgitta Högman Svensson.

”Omvändelsedagen” föregicks av två dagar av bön då bedjarna samlades tre gånger per dag och sökte Gud för vad han ville att de skulle lyfta fram i bönen. Högman Svensson berättar hur de på själva omvändelsedagen bad, under stor förkrosselse, om att Schweiz ska få vända om från sina synder.

De nämnde särskilt nationellt högmod, orättfärdighet i bankväsendet samt aborter och fientlighet mot Israel. 

– Liksom många länder i Europa har Schweiz blivit mer och mer sekulärt, men hoppet är att Herren griper in och sänder ett uppvaknande bland sitt folk, och att det som sjungs i nationalsången ska ske, säger Högman, och påpekar att landets nationalsång har ett starkt fokus på Gud.

Bönefrukost i Bryssel ger inspiration för Sverige

Ledare 480 politiker och andra kristna ledare – därav även ett antal från Sverige – var i onsdags morse... fredag 9/12 00:10

Tågkaos och samhällets skörhet

Ledare Tågresandet från Uppsala och söderut i landet slogs helt ut under onsdagskvällen, detta till följd... fredag 9/12 00:00