Jag säger er: Stå inte emot den som är ond. Om någon slår dig på högra kinden, vänd då också andra kinden mot honom.
Matteus 5:39

Världen idag

Schweiz fick förbön på omvändelsedag

När Schweiz urgamla omvändelsedag nyligen inföll var ett 25-tal bedjare från europeiska länder på plats för att delta i bönen.

– Vi bad i stor förkrosselse att Schweiz ska omvända sig från nationellt högmod, från ett orättfärdigt bankväsende och mammondyrkan samt från abort och avoghet mot Israel, berättar svenska Birgitta Högman Svensson som fanns med i böneteamet.

Nyheter · Publicerad 11:00, 30 sep 2022

Världen idag har tidigare berättat om ”Europeans in prayer”, tidigare ”European union of prayer” som varje halvår samlats i något av Europas länder för att lyfta upp landet i bön inför Gud. Efter att ha betat av alla EU:s medlemsländer har man nu gått vidare med de länder som enbart är med Europarådet.

Den här gången möttes bedjarna under fem dagar i staden Andermatt i Schweiz.  Staden ligger centralt i landet vid Alperna och Birgitta Högman Svensson berättar att den kände böneledaren Werner Woiwode för 35 år sedan fick motta profetiska ord för denna ort.

– Orden handlade om att förlåtelse och försoning skulle strömma ut från den här platsen, säger hon.

Försoning var också en viktig bönepunkt för de bedjare som alltså samlades här på landets omvändelsedag som infaller söndagen den 18 september. 

– Under århundrandenas lopp har dagen i stort sett fallit i glömska, men detta år har Werner Woiwode aktiverat över hundra orter i Schweiz och ett tiotal orter i andra länder för att ihågkomma detta, förklarar Birgitta Högman Svensson.

”Omvändelsedagen” föregicks av två dagar av bön då bedjarna samlades tre gånger per dag och sökte Gud för vad han ville att de skulle lyfta fram i bönen. Högman Svensson berättar hur de på själva omvändelsedagen bad, under stor förkrosselse, om att Schweiz ska få vända om från sina synder.

De nämnde särskilt nationellt högmod, orättfärdighet i bankväsendet samt aborter och fientlighet mot Israel. 

– Liksom många länder i Europa har Schweiz blivit mer och mer sekulärt, men hoppet är att Herren griper in och sänder ett uppvaknande bland sitt folk, och att det som sjungs i nationalsången ska ske, säger Högman, och påpekar att landets nationalsång har ett starkt fokus på Gud.

Kriminella har arbetat som coacher till gängavhoppare

Gängkriminalitet. SVT:s Uppdrag granskning (UG) avslöjade nyligen flera fall där aktiva kriminella arbetat hos... onsdag 1/2 20:00

Demiroks dubbla identitet röjer brist i Svenska kyrkan

Ledare I morgon ska Centern välja ny partiledare efter Annie Lööf. Valberedningen föreslår... onsdag 1/2 00:10

Dolly Parton släpper ny låt: ”Gud gav mig den i en dröm”

Musik. I en dröm upplevde den kristna artisten Dolly Parton att hon mötte Gud, som var bekymrad över det... onsdag 1/2 18:00

Till vem skulle vi gå om inte till Gud?

Vardagskrönika Skräcken griper tag i mig, kroppens funktioner tycks delvis lägga av och tankarna flippar. Helt... onsdag 1/2 00:00