Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

1 mars tillträder Jakob Winberg sin nya tjänst som generalsekreterare för SAU. Foto: Ofelia Wadskog

SAU:s nye ledare vill ”möblera för gudsmöten”

Från pastor till generalsekreterare för Svenska alliansmisionens ungdom (SAU). Den 1 mars tillträder Ölmstads-pastorn Jakob Winberg sin nya roll, något han ser fram emot med både glädje och ödmjukhet.

Nyheter · Publicerad 12:02, 3 feb 2023

Jakob Winberg har själv, genom sin uppväxt i en missionärsfamilj inom Svenska alliansmissionen, sett vad Alliansmissionen i stort och ungdomsförbundet SAU i synnerhet kan betyda.

Och den 1 mars tillträder han alltså sin nya roll som generalsekreterare för SAU.

– Jag vill vara med och bidra med det jag kan och med mina gåvor för att nå den unga generationen med evangeliet och budskapet om Jesus, säger Jakob Winberg, som säger att han även är ödmjuk inför uppgiften.

Hur ser du på SAU:s roll i dag?

– Jag tänker att SAU:s roll är att försöka nå nästa generation med evangeliet och göra vad vi kan för att möblera för gudsmöten. Vi behöver hitta sätt att nå unga på i dag, säger Jakob Winberg, som också ser utmaningar inför framtiden.

– Det är inget att sticka under stol med att frikyrkan har stora utmaningar med att många människor finns med i våra sammanhang ett tag och sedan lämnar den kristna gemenskapen. Vi behöver ställa frågan hur vi bygger en tro som håller att ta steget in i vuxenlivet.

En annan utmaning han ser är att hitta människor som vill engagera sig, menar han.

– Det är en utmaning att hitta sätt så att människor vill vara med och engagera sig och överlåta sig till något större än sig själva. Där behöver vi hitta vägar framåt. Men man ska också vara medveten om att det redan finns otroligt mycket gott att bygga på.

Inte minst ser Jakob Winberg att SAU behöver fortsätta vara en röst för unga och barn och hålla fokus på uppdrag att föra tron vidare till nästa generation.

– Jag ser mycket fram emot att få finnas i ledningen och försöka ta ut den riktning som ungdomsförbundet ska ha. Det känner jag ligger på mitt hjärta.

SAU har betytt så otroligt mycket för mig under min uppväxt.

Sverige ska införa fängelser för ungdomar

Brott. Regeringen går vidare med att inrätta ungdomsfängelser. Kriminalvården får nu i uppdrag att påbörja... fredag 29/9 19:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Kyrkor i Fruängen och Storvreta öppnar upp efter våldsvågen

Krisstöd. Efter att en person skjutits till döds utomhus vid Mälarhöjdens IP ordnas nu krisstöd på flera sätt... fredag 29/9 15:00

Möta lejonen – bättre alternativ än att sluta be

”Det är gripande, uppmuntrande och förkrossande att läsa om hur heliga gudsmän och gudskvinnor förr... fredag 29/9 14:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00