Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

1 mars tillträder Jakob Winberg sin nya tjänst som generalsekreterare för SAU. Foto: Ofelia Wadskog

SAU:s nye ledare vill ”möblera för gudsmöten”

Från pastor till generalsekreterare för Svenska alliansmisionens ungdom (SAU). Den 1 mars tillträder Ölmstads-pastorn Jakob Winberg sin nya roll, något han ser fram emot med både glädje och ödmjukhet.

Nyheter · Publicerad 12:02, 3 feb 2023

Jakob Winberg har själv, genom sin uppväxt i en missionärsfamilj inom Svenska alliansmissionen, sett vad Alliansmissionen i stort och ungdomsförbundet SAU i synnerhet kan betyda.

Och den 1 mars tillträder han alltså sin nya roll som generalsekreterare för SAU.

– Jag vill vara med och bidra med det jag kan och med mina gåvor för att nå den unga generationen med evangeliet och budskapet om Jesus, säger Jakob Winberg, som säger att han även är ödmjuk inför uppgiften.

Hur ser du på SAU:s roll i dag?

– Jag tänker att SAU:s roll är att försöka nå nästa generation med evangeliet och göra vad vi kan för att möblera för gudsmöten. Vi behöver hitta sätt att nå unga på i dag, säger Jakob Winberg, som också ser utmaningar inför framtiden.

– Det är inget att sticka under stol med att frikyrkan har stora utmaningar med att många människor finns med i våra sammanhang ett tag och sedan lämnar den kristna gemenskapen. Vi behöver ställa frågan hur vi bygger en tro som håller att ta steget in i vuxenlivet.

En annan utmaning han ser är att hitta människor som vill engagera sig, menar han.

– Det är en utmaning att hitta sätt så att människor vill vara med och engagera sig och överlåta sig till något större än sig själva. Där behöver vi hitta vägar framåt. Men man ska också vara medveten om att det redan finns otroligt mycket gott att bygga på.

Inte minst ser Jakob Winberg att SAU behöver fortsätta vara en röst för unga och barn och hålla fokus på uppdrag att föra tron vidare till nästa generation.

– Jag ser mycket fram emot att få finnas i ledningen och försöka ta ut den riktning som ungdomsförbundet ska ha. Det känner jag ligger på mitt hjärta.

SAU har betytt så otroligt mycket för mig under min uppväxt.

Nya dna-tester tar död på gamla myter om Beethoven

Kultur. Nej, Beethoven var inte svart och han blev inte förgiftad av bly. Nya dna-tester av den berömde... måndag 27/3 10:00

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

Hälsa. År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10