Nyheter

Sarah Kelly startar Sverigetur på återupplivad musikfestival

När den tvåfaldigt grammynominerade sångerskan Sarah Kelly inleder sin Sverigeturné, gör hon det på en helt vanligt svensk musikfestival i Sollentuna. Vanlig med några undantag.

Nyhemsveckan, Torpkon-ferensen och  Gullbranna-festivalen är scener där vi är vana att se Sarah Kelly när hon är på Sverigebesök. Den här sommaren blir det dock lite annorlunda. När hon inleder sin Sverigeturné så blir det på skolavslutningsfesten Schools Out Festival, i Sollentuna.
Festivalen som haft en paus i drygt tio år vaknar i år till liv igen och innehåller allt som en vanlig musikfestival i Sverige borde innehålla, så när som på ett par undantag.
Festivalen är gratis och framför allt så är den alkohol- och drogfri.
På nittiotalet drog festi­valen upp till 6 000 besökare på den enda kväll musiken spelade upp i Edsbergsparken, och nu är det dags igen.
Med initiativ från Arena satelliten, ett ungdomens hus på 3 000 kvadrameter som slog upp portarna 2009, driver Sollentuna kommun festivalen bland annat tillsammans med Svenska kyrkan i Sollentuna.
Syftena med festivalen är många. Bland annat ser fritidsledare i kommunen och polisen en stor vinst med att kunna samla så många ungdomar på en och samma plats, en plats där det också kommer finnas många vuxna på plats för att göra parken till en trygg plats.
– Kommunen känner det som sitt ansvar att det ska finnas alkohol- och drogfria alternativ, säger Cecilia Palmgren, pressansvarig för festivalen.
Arrangemangets lokala förankring märks väl. Bland annat är runt 200 ungdomar engagerade som volontärer i arbetet före, under och efter festivalen. Bland evenemangets sponsorer märks också stor entusiasm:
– När vi kontaktade företagare så var gensvaret mycket positivt, särskilt bland de företag som är baserade och har sin verksamhet i Sollentuna. De har letat efter tillfällen att engagera sig i lokala satsningar, säger Cecilia Palmgren.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS