Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

SAM ber om hjälp för att rädda Gullbrannagården

Svenska Alliansmissionen (SAM) går nu ut med en vädjan till sina medlemmar. Framför allt hoppas samfundet på en kraftsamling för att rädda Gullbrannagården och Mullsjö folkhögskola, vars verksamheter drabbas hårt av coronapandemin.

Nyheter · Publicerad 06:00, 2 apr 2020

I ett tre minuter långt videoklipp på Youtube, som också går att se på SAM:s sajt, vänder sig missionsföreståndare Kjell Larsson till de tusentals medlemmarna i samfundets församlingar och ungdomsgrupper, där han berättar om de negativa ekonomiska effekter som coronapandemin nu för med sig. 

– Särskilt svårt är det för några av våra flaggskepp, Gullbrannagården och Mullsjö folkhögskola, som kämpar oerhört i och med att de är så beroende av kurs och konferens. Därför går vi nu ett upprop där du kan vara med och stötta dem, förklarar han. 

I videoklippet framträder sedan Gullbrannagårdens platschefer Ewa och Magnus Bylander, som beskriver läget på den halländska campingen och lägergården. 

– Det skulle ha varit fullt med konferensgäster här men just nu befinner vi oss i en kris, konstaterar Ewa Bylander. 

Magnus Bylander påpekar att Gullbrannagården fortfarande är öppen för gäster, men att de flesta grupper som de skulle haft under våren har avbokat. Ewa berättar att de har vidtagit flera åtgärder, såsom korttidspermittering, likviditetsförstärkning via skattekontot och inställda amorteringar på banklån, men att de också behöver hjälp. 

– Gullbrannagården har betytt mycket för många människor och nu behövs det krafttag i både bön och gåvor, säger hon. 

Nyheten om insatsen Kraft­samling publicerades också på Face­book under tisdagen, och gick ut till församlingarna med e-post. När Världen idag ringer upp Kjell Larsson på onsdagen, så kan han konstatera att gåvorna, som kan skickas in via bankgiro eller Swish, redan har börjat komma in. Vad han hoppas på för resultat för att kunna rädda Gullbrannagården och Mullsjö folkhögskola är dock en svårare fråga. 

– Vi vet inte riktigt vad det kommer att krävas, men så mycket vet jag att det är stora belopp, sannolikt sjusiffriga, som krävs, säger missionsföreståndaren. 

Han konstaterar att han aldrig har varit med om något liknande tidigare, vare sig vad det gäller påverkan på församlingarnas verksamhet eller på ekonomin. 

– Jag har varit med om att det varit kämpigt med ekonomin, men inte att det hänt på några veckor. Krisen 2008 kom ju över längre tid. Här är det bara att släcka bränder, säger Kjell Larsson. 

Gullbrannagården har betytt mycket för många människor och nu behövs det krafttag i både bön och gåvor.

Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft.

Ledarkrönika I slutet av februari, blev jag, min son och en god vän inbjudna av en annan god vän till Göteborg.... torsdag 4/6 00:20

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

De livlösa lemmarna var yttre tecken på en inre, djupare brustenhet.

Inför söndag Apg 4:5–12 Etthundratjugo längtande människor samlades för att be om helig Ande. Det var en osäker... torsdag 4/6 00:20