HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Så här vill riksdagspartierna se föräldraförsäkringen

Nyheter · Publicerad 00:00, 14 jul 2014

Kristdemokraterna: Det ska vara helt upp till föräldrarna hur man vill ta ut föräldradagar, inga månader ska öronmärkas.

Centerpartiet: Vill behålla dagens ordning där två månader är reserverade för pappan, samt förenkla och höja jämställdhetsbonusen.

Moderaterna: Det har gjorts utspel från enskilda inom partiledningen både om en tredje pappamånad och om höjd jämställdhetsbonus, men det pågår en intern diskussion om hur man ska ställa sig i frågan.

Folkpartiet: Vill införa en tredje pappa­månad.

Miljöpartiet: Vill tredela föräldra­försäkringen så att vardera vårdnadshavare får var sin del, och så att en tredje del kan disponeras fritt.

Vänsterpartiet: Vill individualisera föräldraförsäkringen.

Socialdemokraterna: Har öppnat för en tredje pappamånad och för att öka kompensationen för eventuellt inkomstbortfall för att få ett jämnare uttag.

Sverigedemokraterna: Tycker att föräldrarna själva ska få disponera uttaget av föräldradagar, vill slopa pappamånaderna helt.

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...