Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Det har stormat kring Jamal El-Haj (S) den senaste tiden. Foto: Fredrik Sandberg/TT

S-topp och M-politiker pausar politiken efter möte med Hamaskoppling

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) som kritiserats för sin medverkan vid en palestinsk konferens i Malmö tar timeout från politiken.

Samtidigt lämnar en moderat Malmöpolitiker alla sina uppdrag efter att också ha närvarat vid konferensen.

Nyheter · Publicerad 22:00, 31 maj 2023

I tisdagens tidning skrev Världen idag om riksdagsledamoten Jamal El-Haj som deltog vid en palestinsk konferens i Malmö, som arrangerades av en utpekad ledare för terrorgruppen Hamas, trots avrådan från det egna partiet.

El-Hajs medverkan vid konferensen har lett till krav från riksdagsledamöter på att han bör lämna sin plats som suppleant i riksdagens utrikesutskott.

Nu uppger Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren att Jamal El-Haj kommer att ta paus från sina uppdrag som suppleant i utrikesutskottet.

– Det utfärdades en avrådan från att delta och han valde att delta. För mig som gruppledare är det viktigt att det får konsekvenser, säger Lena Hallengren till TT efter att ha haft samtal med ledamoten.

– Jamal kommer att pausa sitt suppleantuppdrag i utrikesutskottet åtminstone resten av det här året, sedan får vi se, säger Hallengren.

Hon tillägger att pausen också gäller andra suppleantuppdrag, som i riksdagens delegation till OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa).

Samtidigt har det framkommit att även en moderat politiker i Malmö, Mohammad Yousef Mohammad, deltog vid den kritiserade konferensen. Under tisdagskvällen meddelade partiet att Mohammad nu lämnat partiet, efter att han blivit uppmanad av partiet att avsäga sig alla politiska uppdrag.

”Mohammad Mohammad har nu ... avgått från sitt förtroendeuppdrag och lämnat partiet”, skrev Aron Regnéll, politisk sekreterare för Moderaterna i Malmö, på Twitter.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00