Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

S-politiker liknade Netanyahu vid Hitler

Israels premiärminister och de som försvarar honom är nazister. Det skrev en socialdemokratisk kommunpolitiker i Uddevalla i ett inlägg på Facebook den 31 juli i år. Inlägget bestod av en bild på en mustaschprydd Benjamin Netanyahu som gör Hitler-hälsning. Efter att Världen idag uppmärksammat saken har personen ombetts att ta en timeout inför valet, medan frågan utreds av partidistriktet.

Nyheter · Publicerad 16:54, 7 sep 2018

"Hitler för 21:a århundradet" stod det på arabiska inne i bilden, som mannen lade upp på sin Facebook-sida den 31 juli i år, med den egna kommentaren, på svenska: "Han och den som försvarar honom är nazister" (sic).

Bilden var en av flera av samma slag som senast i torsdags stod att finna på sidan. De flesta hade lagts upp i samband med Gazakriget 2014, då Israel attackerade Gazaremsan från luften efter att Hamas avfyrat raketer mot Israel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...