Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Ruth Nordström. Foto: A.C.F - Stockholm

Ruth Nordström: Beklagligt att arrangemanget ställts in

Ruth Nordström, ordförande för Scandinavian Human Rights Lawyers, säger till Världen idag att hon vill lyfta fram det som skulle vara konferensens fokus: att uppmärksamma de som faller offer för trafficking.– Alla goda krafter måste förenas om vi ska kunna bekämpa människohandel och trafficking, det var det som det här arrangemanget skulle handla om.

Nyheter · Publicerad 10:59, 15 okt 2014

 – Jag har bara gott att säga om Uppsala universitet och alla forskare. Sedan är det klart att det är beklagligt att konferensen ställdes in. Det var universitetets beslut och det var det som gjorde att hovet kände sig föranledda att också ställa in.
 
Att universitetet i ett pressmeddelande hävdar att skälet till att man dragit sig ur är att det finns frågetecken kring SHRL, menar Ruth Nordström är lite märkligt.
– Jag fick själv pressmeddelandet och ringde då upp den pressansvarige och sade att jag förväntar mig att vi har ett möte där vi kan samtala om det här. Allt som vi gör och tycker är offentligt, att jag till exempel representerar Ellinor Grimmark (barnmorskan som vill ha rätt till samvetsfrihet, reds. anm.) är inga problem att ta reda på, säger Ruth Nordström.
 
I ett pressmeddelande från Scandinavian Human Rights Lawyers riktar man ett särskilt tack till juris doktor Dominika Borg Jansson vid universitetet som skulle ha presenterat sin avhandling om varför det finns så få fällande domar för människohandel i världen, trots omfattningen och de internationella insatser som genomförs för att bekämpa verksamheten.

”Vi hoppas att hennes viktiga forskning kommer få stor uppmärksamhet trots att konferensen ställs in”, skriver man.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

 

Läs mer
Universitets misstänkte "andra motiv"
Roland Poirier Martinsson: Reaktionerna är konstiga
Ledare. Lukas Berggren: Gillade ni olika, Aftonbladet?

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...

May sågas på hemmaplan efter EU-toppmötet

Brexit. Storbritanniens premiärminister Theresa May möts av beska reaktioner på hemmaplan efter gårdagens brexitdiskussioner i Bryssel.