Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

Ruben Agnarsson gör turné med boksläpp och musik

Försvars- och säkerhetspolitik blandat med kristna sånger är den ovanliga kompott som medieprofilen Ruben Agnarsson kommer att bjuda på under en ny Sverigeturné. – Det känns lite ovant, men ganska självklart också, säger Agnarsson.

Nyheter · Publicerad 17:00, 23 nov 2019

Under turnén i slutet av januari kommer Ruben Agnarsson, som frilansar för Världen idag, att presentera sin nya bok med titeln När larmet går är det dags att vakna!, som är en sammanfattning av det han skrivit om försvars- och säkerhetspolitik i tidningarna Världen idag och Inblick under åren 2001–2019.

Agnarsson liknar ett lands försvar vid en försäkring och menar att Sverige har hamnat i ett allvarligt läge.

– Det är beredskapen inför det oväntade som vi inte har, och det är väldigt farligt för ett land att inte ha den beredskapen, säger han.

Ett annat tema är Sveriges utrikespolitiska relationer och vad detta säger om Sverige som land.

– Vi har odlat en hel del relationer med diktaturer, och vad innebär det för oss själva? Ytterst handlar det också om vår relation med Israel. Den judisk-kristna etiken ligger till grund för vår civilisation, konstaterar Ruben Agnarsson.

Idén att blanda boktemat med musik kom upp när Agnarsson pratade med sin vän och musikproducent Stig Lindell, som också är rutinerad studiomusiker och kommer att vara med i bandet på turnén.

Lindell berättar att det kommer att bli en ganska bred repertoar musikaliskt sett, där Agnarsson kommer att sjunga allt från frikyrkliga läsarsånger till en rocklåt skriven av Ulf Christiansson.

– Och så toppar han upp detta med inblickar i boken. Jag sitter just och läser boken och inser att det är faktasprängt. Och då tror jag det är ännu bättre att man blandar med musik, säger Lindell.

Ännu en rutinerad studiomusiker, i form av gitarristen Stefan Jonsson, kommer att vara med i turnébandet. Utöver Agnarssons bok är också planen att en ny cd, med låtar han har spelat in, ska finnas till försäljning.  

– Jag hoppas och tror att det blir en kväll där man får mycket med sig att tänka på, säger Stig Lindell.

Det är beredskapen inför det oväntade som vi inte har, och det är väldigt farligt för ett land att inte ha den beredskapen.

75 år sedan Auschwitz befriades

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Av förklarliga skäl kommer världens uppmärksamhet under Förintelsens minnesdag måndagen den 27 januari ha ett särskilt fokus på förintelselägret...
Familjefrågan Jag har en väninna som jag upplever är snäll men som ibland kan säga förminskande saker till mig. Jag är rädd överlag att bli påhoppad, för att jag...

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...
Senaste nytt
Mest lästa just nu
Familjefrågan Jag har en väninna som jag upplever är snäll men som ibland kan säga förminskande saker till mig. Jag är rädd överlag att bli påhoppad, för att jag...

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...

Sälj inte ut evangeliet för det som är politiskt korrekt

Serie För kristenhetens del lever man i farlig omedvetenhet om sitt eget läge. Likt Esau har kyrkan sålt sin trovärdighet mot att få njuta acceptansens...