Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Åtta gåsgamar som förgiftats. Foto: Skärmdump från www.kan.org.il

Rovfåglarna vid Gamla förgiftas

Nyheter · Publicerad 13:00, 19 jun 2019

Platsen Gamla på Golanhöjderna är en känd destination för många som besöker Israel. Gamla kal­las ofta ”det norra Masada” efter det att romarnas angrepp på den befästa staden år 67 e Kr ledde till att många judar valde att ta sitt eget liv hellre än att bli slavar åt romarna.

Den som har besökt de arkeologiska utgrävningarna i Gamla har säkerligen noterat örnarna och gamarna som svävar mellan klipporna. För tjugo år sedan fanns det uppemot hundra majestätiska gåsgamar runt de grova basaltklippor som skapats under utbrott från de numera vilande vulkanerna på Golan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....