Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Roland Utbult och Mike Pompeo välsignade Israel

Parlamentsledamöter från hela världen bad, välsignade och sände välgångshälsningar till Israel under Jerusalem Prayer Breakfast (JPB) som i år genomfördes digitalt. Roland Utbult, riksdagsledamot för KD, citerade i en videohälsning Bibelns ord om Guds trofasthet mot det judiska folket.

Nyheter · Publicerad 14:00, 22 okt 2020

Bönefrukosten är sedan 2017 en årlig tradition där inflytelserika kristna från hela världen möts för att be för fred i Jerusalem. I år kunde alla följa frukosten genom en livesändning och de flesta medverkande anslöt digitalt mot bakgrund av coronasituationen.

En strid ström av hälsningar, bön och önskan om välsignelse från parlamentsledamöter och Israelvänner i ett 70-tal länder framfördes. Kristdemokraten Roland Utbult stod för en av dessa.

I en inspelad video från det svenska riksdagshuset lyfte han fram den otroliga utveckling som Israel sett från att staten bildades fram till i dag.

– Israel har fått öknen att blomstra, sade Utbult och beskrev Israel som en demokrati i en öken av diktaturer.

Han betonade också Israels framgångar vad gäller innovationer och teknisk utveckling.

– Hela världen, särskilt Sverige och Skandinavien, har mycket att lära.

Utbult avslutade med att citera från profeten Jeremia om Guds trofasthet mot Israels folk.

– Jag ville lyfta Israel som nation och den fantastiska utveckling som skett sedan David Ben-Gurion proklamerade landet för 72 år sedan, säger Roland Utbult till Världen idag om sin hälsning.

Senare under onsdagen medverkade också Utbults partikamrater Mikael och Magnus Oscarsson, på länk från riksdagen. Under bönefrukosten sändes också videohälsningar från bland andra USA:s utrikesminister Mike Pompeo och Anne Graham Lotz, dotter till den framlidne amerikanske evangelisten Billy Graham.

Jerusalem Prayer Breakfast avslutas under torsdagen.

Israel har fått öknen att blomstra.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Regeringskris nära i Israel – ytterligare ett val kan vänta

Tvist. Framtiden ser alltmer oviss ut för Israels bräckliga regeringsbygge. Premiärminister Benjamin... lördag 5/12 07:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...